Studiebegeleider met studenten
Verhaal

De infodagen komen eraan

Is dat een gevoel dat je herkent? Niet gepanikeerd. Onze overheid heeft een aantal tests online staan voor laatstejaarsscholieren (en anderen) die je helpen om na te gaan waar je interesses liggen, waar je goed in bent en of je een studiehoofd hebt…

 

  • De test I-prefer brengt je belangstelling voor opleidingen in het hoger onderwijs in kaart. Je duidt aan welke activiteiten je al dan niet graag doet. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk profiel.
  • De test I-study peilt naar je studiemotivatie en -methode. Beide zaken zijn immers vaak meer bepalend voor je slaagkans dan begaafdheid als dusdanig.
  • De Vragenlijst Studiekeuzetaken (VST) geeft een overzicht van de stappen die je best neemt tijdens je keuzeproces. Het is een soort checklist van de fases die je doorloopt. Beginnend bij het besef dat een keuze zich opdringt tot het verzamelen van informatie en het bezoeken van infodagen.

Kom langs op onze onze infodag van zaterdag 16 maart

Eens je meer weet over je voorkeuren, kun je de opleidingen van je keuze leren kennen tijdens onze infomomenten. Op zaterdag 16 maart valt onze eerste infodag. Na een goed gesprek met één van onze docenten of begeleiders komt je definitieve keuze dan echt in zicht. Tot binnenkort!

Deel dit