Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel
Verhaal

Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel

Tijdens de laatste Informatie aan Zee, de tweejaarlijkse vakbeurs van informatieprofessionals, ontving de openbare bibliotheek van Bilzen de titel van ‘Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’.

Dit wilden wij, de graduaatsstudenten van de bibliotheekopleiding, zien! Wat is er zo speciaal aan deze bibliotheek? De ruime, moderne en bovenal lichtrijke bibliotheek is ingericht als een belevenisbibliotheek, waarbij een huiselijke sfeer voor de bezoekers is gecreëerd. De themahoeken over muziek, taal, heemkunde en andere lokale onderwerpen nodigen bezoekers uit tot verkenning. Er is veel aandacht voor de nieuwste technologieën, zoals aanraakschermen en zelfuitleentoestellen. Hierbij verliest de bibliotheek haar collectie niet uit het oog. Het bibliotheekpersoneel besteedt veel aandacht aan digitalisering en mediawijsheid. Ten slotte is de bibliotheek perfect geïntegreerd in haar gemeentelijke context en omgeving. Zo worden lokale initiatieven naar binnen gehaald en treedt de bibliotheek proactief naar buiten.

Conclusie van onze studenten: de titel van beste bibliotheek is welverdiend!

Wil je meer weten over de graduaatsopleiding Bibliotheekwezen en documentaire informatiekunde? Neem dan snel even een kijkje op de opleidingspagina.