Departement Onderwijs & Pedagogie

De opleidingen van Onderwijs & Pedagogie

Het departement Onderwijs & Pedagogie biedt vier professionele bacheloropleidingen aan:

• Kleuteronderwijs
  • Lager Onderwijs
  • Secundair Onderwijs
  • Pedagogie van het jonge kind
Studenten op campus Jette
Studenten in inkomhal campus Jette

Inspiratiebron

Het departement Onderwijs & Pedagogie leidt jonge, autonome professionals op die aan de slag gaan in zowel het kleuter-, lager als secundair onderwijs of als pedagogisch coach. De stad Brussel en haar rand spelen daarbij een belangrijke rol. Diverse talen, culturen en nationaliteiten in onze hoofdstad, vormen een continue inspiratiebron die heel wat kansen en opportuniteiten met zich meebrengen. Daarnaast staan we garant voor kwaliteitsvol onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Onze lerarenopleiding is één van de koplopers op het vlak van onderwijsvernieuwing en Pedagogie van het jonge kind is de enige opleiding die een brede basisvorming aanbiedt in het werken met jonge kinderen (0-12 jaar), hun gezinnen en de medewerkers in de kinderopvang, en dit in een grootstedelijke context.

Vlakbij de stad én het Laarbeekbos

De campus is handig bereikbaar vanuit het centrum met de bus en ligt in een van de mooiste groene zones die Brussel rijk is, handig be­reikbaar met de wagen én met het openbaar vervoer. Dankzij de aanwezigheid van zowel hogeschool- als universiteitsstudenten studeer je op een levendige cam­pus met een studentendorp en een eigen campusleven.

De campus wordt gedeeld met het departement Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur.

campus Jette
Laarbeeklaan 121