Departement Onderwijs & Pedagogie

Studenten in inkomhal campus Jette

Inspiratiebron

Het departement Onderwijs & Pedagogie leidt autonome professionals op die aan de slag gaan in zowel het kleuter-, lager als secundair onderwijs of als pedagogisch coach. De stad Brussel en haar rand spelen daarbij een belangrijke rol. Diverse talen, culturen en nationaliteiten in onze hoofdstad, vormen een continue inspiratiebron die heel wat kansen en opportuniteiten met zich meebrengen. Daarnaast staan we garant voor kwaliteitsvol onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Onze lerarenopleiding is één van de koplopers op het vlak van onderwijsvernieuwing en Pedagogie van het jonge kind is de enige opleiding die een brede basisvorming aanbiedt in het werken met kinderen, hun gezinnen en de medewerkers in de kinderopvang, en dit in een grootstedelijke context.

In hartje Brussel, maar ook in Leuven en Diest

In januari 2020 verhuizen de lerarenopleidingen en Pedagogie van het jonge kind van de campus in Jette naar hartje Brussel, naar een state-of-the-art gebouw in de Slotstraat. Centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met bus, trein, metro en fiets, vind je campus Kanal. Vlakbij het kanaal en in de Dansaertwijk maakt deze campus deel uit van een van de hipste buurten van centrum Brussel. 

De Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs en de Educatieve Graduaatsopleiding Secundair Onderwijs kan je ook in Anderlecht, Leuven (campus De Oranjerie Leuven) en Diest (campus De Oranjerie Diest) volgen. 

 

Bereikbaarheid

Adres

campus Jette
Laarbeeklaan 121
1090 Brussel (Jette)

Nieuw adres

campus Kanal
Slotstraat 28
1000 Brussel

Campussen EDU