Departement Management, Media & Maatschappij

Welkom op onze heerlijke stadscampus

Departement Management, Media & Maatshappij ligt in het hart van Brussel.

In het bruisende hart van Brussel

Het departement Management, Media & Maatschappij is gehuisvest op campus Bloemenhof. In het bruisende centrum van toeristische bezienswaardigheden en een hoge concentratie aan hotels, vinden de bacheloropleidingen Toerisme- & Recreatiemanagement en Hotelmanagement en de graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement uiteraard ideale aanknopingspunten om je in contact te brengen met je toekomstige beroepssector.

Bovendien is Brussel ook het centrum van nationale en internationale communicatienetwerken, mediahuizen, public relations- en reclamebureaus. Vandaar dat we ook een geprivilegieerd oefenplatform zijn voor onze studenten van de opleidingen Communicatiemanagement en Journalistiek en van de graduaatsopleiding Marketing- & Communicatiesupport. Nergens in het land is de nood aan gekwalificeerde bachelors Office Management zo groot als in de hoofdstad, dus ook die opleiding maakt optimaal gebruik van haar ligging.

Recht in het commerciële centrum van de hoofdstad bieden we bovendien een graduaatsopleiding Winkelmanagement aan. En voor de graduaatsopleiding Accounting Administration spelen we in op de internationale bedrijfswereld die het departement omringt.

Verder vertegenwoordigt Brussel een zeer gevarieerd sociaal en cultureel weefsel. Een bacheloropleiding Sociaal Werk, met afstudeerrichtingen in Maatschappelijk Werk, Maatschappelijke Advisering of Sociaal-Cultureel Werk kan zich geen betere biotoop inbeelden.

De nieuwste bacheloropleiding (sinds 2014-2015)  is Idea & Innovation Management, de studie voor de innovatieprofessionals van morgen.

Studenten op het dakterras van campus Bloemenhof

Openingsuren studentensecretariaat 2019:

09:00 - 12:00 I 14:00 - 16:00

STUDEO Studie- en trajectbegeleiding

Campus Bloemenhof biedt met Studeo studie- en trajectbegeleiding op maat aan.
Elke vraag behandelen Hilde, Tine en Linda persoonlijk, één op één. Wil je een gesprek?
Plan een afspraak.

02/213.61.10 of mmm@ehb.be

Prachtig uitzicht

De campus zelf wordt gekenmerkt door licht en ruimte én door het mooie dak­restaurant, waar je een prachtig zicht over Brussel hebt. Het is terecht het paradepaardje van deze campus. Het Bloemenhofplein, waaraan deze campus is gelegen, oogt bij­zonder pittoresk en dateert uit de Middeleeuwen (de Zespenningenstraat was vroeger één van de stadspoorten waar tol geïnd werd). Het stadscentrum met winkels, restaurantjes en historische gebouwen ligt op wandelafstand.

Campus Bloemenhof
Zespenningenstraat 70

Met de auto?

Parkeren in de buurt kan in de betalende parkeergarages:

Met de trein?

Vanaf Brussel-Noord:
Stap af en neem Tram 3 of 4 tot aan Anneessens of Beurs. Nadien 5 min stappen

Vanaf Brussel-Centraal:
15 min wandelen over de Grote Markt en langs de Beurs. Of neem Metro 1 of 5 tot aan Sint-Katelijne en stap daarna 9 min.

Vanaf Brussel-Zuid:
Stap af en neem Tram 3 of 4 tot aan Anneessens of Beurs. Nadien 5 min stappen