Departement Management, Media & Maatschappij

De opleidingen van Management, Media & Maatschappij

Het departement Management, Media & Maatschappij biedt zeven professionele bacheloropleidingen aan:

Vanaf september 2017 worden ook vier tweejarige graduaatopleidingen (HBO5) georganiseerd op het departement:

Studenten op het dakterras van campus Bloemenhof
Studenten bij campus Bloemenhof

In het bruisende centrum

Het departement Management, Media & Maatschappij is gehuisvest op campus Bloemenhof. In het bruisende centrum van toeristische bezienswaardigheden en een hoge concentratie aan hotels, vinden de bacheloropleidingen Toerisme- & Recreatiemanagement en Hotelmanagement uiteraard ideale aanknopingspunten om je in contact te brengen met je toekomstige beroepssector. Bovendien is Brussel ook het centrum van nationale en internationale communicatienetwerken, mediahuizen, public relations- en reclamebureaus. Vandaar dat we ook een geprivilegieerd oefenplatform zijn voor onze studenten van de opleidingen Communicatiemanagement en Journalistiek. Nergens in het land is de nood aan gekwalificeerde bachelors Office Management zo groot als in de hoofdstad, dus ook die opleiding maakt optimaal gebruik van haar ligging.

Verder vertegenwoordigt Brussel een zeer gevarieerd sociaal en cultureel weefsel. Een opleiding Sociaal Werk, met afstudeerrichtingen in Maatschappelijk Werk, Sociaal-juridische Dienstverlening of Sociaal-Cultureel Werk kan zich geen betere biotoop inbeelden.

De nieuwste opleiding (sinds 2014-2015)  is Idea & Innovation Management, de studie voor de innovatieprofessionals van morgen.

Prachtig uitzicht

De campus zelf wordt gekenmerkt door licht en ruimte én door het mooie dak­restaurant, waar je een prachtig zicht over Brussel hebt. Het is terecht het paradepaardje van deze campus. Het Bloemenhofplein, waaraan deze campus is gelegen, oogt bij­zonder pittoresk en dateert uit de Middeleeuwen (de Zespenningenstraat was vroeger één van de stadspoorten waar tol geïnd werd). Het stadscentrum met winkels, restaurantjes en historische gebouwen ligt op wandelafstand.

Campus Bloemenhof
Zespenningenstraat 70

Met de auto?

Parkeren in de buurt kan in de betalende parkeergarages:

Met de trein?

Tot aan Noordstation:
Stap af en neem Tram 3 of 4 tot aan Anneessens of Beurs. Nadien 5 min stappen

Tot aan het Centraal Station:
15 min wandelen over de Grote Markt en langs de Beurs. Of neem Metro 1 of 5 tot aan Sint-Katelijne en stap daarna 9 min.

Tot aan Zuidstation:
Stap af en neem Tram 3 of 4 tot aan Anneessens of Beurs. Nadien 5 min stappen