gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Airbox, de online tv-zender van de studenten Televisie van het RITCS

Airbox, of zoals het logo zegt RBX, is het online tv-kanaal van de derdejaars televisiestudenten van het RITCS. Een onderzoekend, rebels en verbindend online platform met een inzet om actuele, multiculturele en experimentele content te maken.
De makers zeggen zich te richten op studenten, toekomstige studenten en Brusselaars van 16 tot 46 jaar oud. Of zij die zich zo voelen, uiteraard.

Met programma's als RBX Live, Hall of Fame, Nouvelle Vague, Op de man af, Kinderruzies, De Boodschap en Phobofobie combineren ze cultuur en ontspanning, humor en sérieux;

EhB presenteert pilootproject coderen voor kinderen

Ann Peeters, coördinator van het FabLab Brussels van de Erasmushogeschool Brussel, lanceert samen met Staatssecretaris Gewestelijke en gemeentelijke Informatica en Digitalisering Bianca Debaets een pilootproject waarbij 200 micro:bits verdeeld worden onder Brusselse leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Een micro:bit is een microcomputer waarmee kinderen zelf leren programmeren. Op donderdag 23 maart krijgen de betrokken leerkrachten een workshop om met de micro:bit aan de slag te gaan.

Studenten Radio nemen 3 dagen Studio Dada van Stubru over

Noem het een soort talentenjacht van Stubru: Studio Dada geeft beginners de kans om te bewijzen dat zij de nieuwe Studio Brussel gezichten moeten worden. En zowaar drie studenten van de Radio-opleiding van het RITCS werden geselecteerd om tijdens de paasvakantie te tonen wat ze in hun mars hebben. Emiel De Mey, Mona Jünger en Robbe Petitjean nemen tussen 22u en 01u de macht over aan de Reyerslaan tijdens de paasvakantie.