gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Oproep Crevits om in te zetten op Frans in lerarenopleidingen valt niet in dovemansoren

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vanaf volgend academiejaar (2017-2018) met een vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die sterk inzet op tweetaligheid. EhB werkt hiervoor nauw samen met de Franstalige Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van minister van Onderwijs Crevits, die oproept om studenten van de lerarenopleiding beter voor te bereiden voor het vak Frans.

Ruim 400 jongeren nemen deel aan belevingsconcert over deradicalisering in BOZAR

400 Nederlandstalige en Franstalige leerlingen uit de Brusselse regio komen op dinsdag 25 april luisteren naar het belevingsconcert (De-)Radicalize! in BOZAR. (De-)Radicalize! is een samenwerking tussen BOZAR en Democratische Dialoog, het initiatief van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) dat coachingsinterventies en -trajecten over gevoelige onderwerpen biedt op maat van het secundair onderwijs.

EhB-luchtballon als statement

Sinds enkel dagen vliegt er een reusachtige luchtballon boven Vlaanderen en omstreken met daarop het logo van de Erasmushogeschool Brussel. De samenwerking met Ballonticket Vlaanderen is een unieke kans om de wereld te tonen dat wij als hogeschool er bovenuit steken, dat we out of the box denken en grenzen willen verleggen.