U bent hier

Onderwijs

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Studenten organiseren navorming rond dierentherapie

Welke rol kan een therapiedier spelen bij de behandeling van een patiënt? Hoe gaat dit praktisch in zijn werk? Zijn er ook risico’s bij dierentherapie? En wat zijn aandachtspunten voor een verpleegkundige? Een antwoord op deze vragen krijgt u op de navorming ‘Dierentherapie’, georganiseerd door studenten Verpleegkunde als afstudeerproject.

Zij hebben een aantal gespecialiseerde sprekers uit het werkveld van de 'Animal Assisted Therapy' AAT) uitgenodigd. Samen delen zij voor de kleine som van 10 euro (studenten gratis) hun expertise met u zullen delen.

De Erasmushogeschool Brussel haalt ruim 7600 euro op voor De Warmste Week en Think Pink

Niet minder dan 7684,18 euro stort de Erasmushogeschool Brussel vandaag op de rekening van De Warmste Week. Een week lang namen de personeelsleden en de studenten deel aan allerhande acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De hogeschool koos voor Think Pink en de verschillende campussen kleurden een hele week lang roze.

Eerste twee dagen EhB Thinks Pink groot succes!

We zijn twee dagen ver in onze eigen Warmste Week, en de deelname van de studenten en docenten is hartverwarmend! Van 19 tot 23 december loopt de actie EhB Thinks Pink.  Via diverse acties wordt geld ingezameld voor Think Pink. 

Er werden massaal CupCakes gebakken en die vlogen vervolgens de deur uit, de roze strikjes van Think Pink zijn alomtegenwoordig en de acties op drie deelnemende campussen trekken bijzonder veel volk. 

EhB-studente Roxane Dupont krijgt journalistieke prijs op koninklijk paleis

Laatstejaarsstudente Journalistiek Roxane Dupont mocht op woensdag 14 december op het koninklijk paleis uit handen van baron Luc Vansteenkiste, voorzitter van het Prins Filipfonds, en onder applaus van koning Filip zelf, de hoofdprijs van de prestigieuze journalistieke wedstrijd Belgodyssee in ontvangst nemen. De studente van de Erasmushogeschool Brussel vormde een duo met de Waalse Maxime Delrue. Zij wonnen met hun reportage over respectievelijk de robotisering van de chirurgie en ‘serious gaming’ in de ondernemerswereld.

Pagina's