Internationalisering

gepubliceerd in:

Muziekalumni scheren hoge toppen

Harpiste Anneleen Lenaerts heeft exclusief platencontract getekend bij Warner Classics, waar zij een zonet een derde album uitbracht. Anneleen is alumna van ons Conservatorium en speelt sinds 2010 als hoofdharpiste aan het Wiener Philharmonisch Orkest. Op haar meest recente album, de eerste in de exclusieve reeks, speelt zij Schubert, Robert Schumann and Clara Schumann, samen met klarinettist Dionysis Grammenos. Meer lees je hier.

EhB-informatiemarkt subsidiekanalen: een succes (foto en filmpje)

Tientallen EhB-docenten en onderzoekers brachten op dinsdag 8 november een bezoek aan het MediaLab (campus Kaai) voor de eerste ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’. Op de infomarkt konden ze informatie sprokkelen over mogelijke subsidiekanalen voor hun onderwijs- of onderzoeksproject.

Waren onder meer aanwezig: EFRO, ESF, Provincie Vlaams-Brabant, Research Executive Agency of the EU en Wetenschapswinkel.

De ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’ was een organisatie van EhB, dienst Onderzoek en Dienstverlening.

Brussels Conservatorium eert Toots Thielemans bij uitreiking studentenprijzen

Traditiegetrouw reikt het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB), School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, in november twee prijzen uit. Eén van beide, de Toots Thielemans Jazz Award, krijgt dit jaar een bijzonder accent gezien het overlijden van haar naamgever in augustus jl. De Jazz Award wordt dit jaar bij uitzondering uitgereikt aan twee laureaten, namelijk aan Pit Dahm (drum) en Filippe Caporali Leonelo (contrabas).

KCB beloont topstudenten met de Toots Thielemans- en Ingeborg Köberleprijs

Traditiegetrouw reikt het Koninklijk Conservatorium Brussel in november twee prijzen uit. De Toots Thielemans Jazz Award gaat naar de meest verdienstelijke student uit de jazz-afdeling. De Prijs Ingeborg Köberle dient als aanmoediging  voor jonge musici afkomstig uit één van de lidstaten van de EU of uit de USA.

Op 15 november weten we wie de Ingrid Köberlerprijs mee naar huis mag nemen. Dat levert een prijs op van 3400 euro en een optreden in de grote concertzaal. Op 17 november volgt dan de Toots Thielemansprijs, goed voor 2500 euro en eveneens een concert.

Project Divers Elderly Care bouwt internationaal netwerk uit

Onderzoekers Saloua Berdai en Ann Claeys woonden van 12 oktober tot 14 oktober het Life-with-Dementie congres bij in Norrköping, Zweden. Ze ontmoetten er tal van Europese, maar ook Amerikaanse en Canadese onderzoekers die werken rond het thema Dementie. Het thema Dementie en Diversiteit wordt ook in verscheidene Scandinavische landen onderzocht en door het bijwonen van het congres konden interessante contacten gelegd worden voor toekomstige samenwerkingen.

EhB ontvangt internationaal congres over jeugdwerkloosheid

Van woensdag 5 tot zaterdag 8 oktober ontvangt het departement Management, Media & Maatschappij een internationale conferentie getiteld “Participation of Young People in Europe – The Role of Education in Tackling Youth Unemployment”. Het zijn de collega's van Sociaal Werk samen met die van ons departement Onderwijs & Pedagogie die de vakexperts ontvangen over dit boeiende thema.

Internationaal forensisch e-project van start

Van Hall Larenstein Leeuwarden en Erasmushogeschool Brussel hielden afgelopen dinsdag in Brussel met elk achttien tweedejaarsstudenten Forensic Sciences een gezamenlijke broodjeslunch als aftrap van een nieuw digitaal communicatieproject. Van 29 september tot 8 december zullen de verenigde studentgroepen via een digitaal platform discussiëren over studiegerelateerde, technische en socioculturele onderwerpen.

Dankzij cursus Survival Dutch klaar voor studies op EhB

Een tiental studenten nam de afgelopen weken deel aan de cursus Survival Dutch die net voor de start van het academiejaar werd ingericht. Deze cursus richt zich tot alle buitenlandse studenten van EhB: Erasmus Mundus (uit het Midden Oosten), Erasmus+ (de klassieke groep) en de reguliere anderstalige studenten van de Schools of Arts.

De cursus gaf hen in twee weken een training in zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden vooral wat betreft dagelijks gebruik. Opvallend is dat het behalen van goede resultaten in de cursus leidt tot een creditbewijs van 3 ECTS-studiepunten.