Internationalisering

gepubliceerd in:

Syrische EhB-student met pakkend verhaal in Terzake

Naar aanleiding van de Belgian Pride van afgelopen zaterdag, bracht het VRT-duidingsprogramma Terzake vrijdag 19 mei een pakkende reportage over onze Syrische incoming student Mahmoud Naffakh. Mahmoud studeert met een Erasmus Mundusbeurs voor een jaar Journalistiek aan EhB. Hij getuigt over zijn onderdrukking als homo en hoe blij hij wel is de vrijheid gevonden te hebben.

Wij zijn uiteraard bijzonder trots op wat hij heeft bereikt en duimen voor hem dat hij snel, en op een veilige manier, zijn familie mag weerzien.

Studente Multimedia & Communicatietechnologie geselecteerd voor prestigieuze stage in Washington

Voor de derde keer op rij is het een student van de Erasmushogeschool Brussel die bij de 12 geselecteerden hoort voor de prestigieuze beurs van de Vlaamse overheid die toegang geeft tot een stage in The Washington Center. Dankzij de beurs van 9.000 euro kan het inschrijvingsgeld voor dit programma worden betaald.

EhB ontvangt tientallen IT-studenten op internationale BusIT Week

De opleiding Toegepaste Informatica (Dig-X) organiseerde van 24 tot 28 april een internationale projectweek (BusIT week). 33 studenten uit 9 verschillende Europese landen hebben in 6 multidisciplinaire teams hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Mobile City Game om Brussel in de kijker te zetten. In het Medialab op campus Kaai creëerden de studenten apps om Brussel op een attractieve wijze in de kijker te zetten. Ze werden daarin gecoacht door een aantal binnen- en buitenlandse docenten. Op vrijdag stelden ze hun concept of prototype voor aan een jury.

UCOS biedt 8 studenten kans op straffe (bijna kostenloze) reis naar het Zuiden

Je moet wel snel zijn! Deadline voor kandidaatstelling is 19 april.

Waarover gaat het?

UCOS is op zoek naar een 8-tal studenten van EhB en VUB die zich in het project willen engageren. Die studenten stappen mee in de UCOS campagne rond sexual health & gender equity.

Wat verwacht UCOS praktisch van de studenten?

Engagement voor het onderwerp en de campagne…maar ook

Volg de blogs van de studenten uit de Lerarenopleiding in het verre buitenland

Sofia volgt de bachelor Lager Onderwijs en start deze week met haar buitenlandse stage in... Gambia! Dat is op zich al heel bijzonder natuurlijk, maar nog meer als je weet dat Sofia werkstudente is, en haar man en kinderen een paar weken achterlaat om haar hart te volgen. Ze vertelt immers op haar blog dat ze een honger naar andere culturen en naar avontuur heeft, dus solliciteerde ze voor deze buitenlandse stageplaats.

Opleidingshoofd Vroedkunde zet belangrijke stap voor vakgebied

Het secretariaat van de European Midwives Association komt officieel naar België. Joeri Vermeulen, EhB-opleidingshoofd Vroedkunde én secretaris van de European Midwives Association, vindt dit een krachtig signaal: “De Belgische vroedvrouw staat op de Europese kaart! We worden door onze buitenlandse collega’s gewaardeerd voor onze competentie, daadkracht en wetenschappelijke inzichten. Het is bijzonder inspirerend om samen te werken met vroedvrouwen uit al die 29 verschillende landen.

Grote onderwijstruck op weg naar onze lerarenopleidingen

Op dinsdag 14 maart krijgen de studenten van de lerarenopleidingen les in een tientonner die een dag lang de campus zal aandoen. Het zijn EPOS (het samenwerkingsverband tussen het Beleidsdomein Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Overheid, VDAB en Syntra Vlaanderen) en de Europese Commissie die achter het opvallende project staan. Dit jaar staat immers in het teken van de viering van de 30ste verjaardag van het internationaliseringsprogramma Erasmus+ en van de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome.

Muziekalumni scheren hoge toppen

Harpiste Anneleen Lenaerts heeft exclusief platencontract getekend bij Warner Classics, waar zij een zonet een derde album uitbracht. Anneleen is alumna van ons Conservatorium en speelt sinds 2010 als hoofdharpiste aan het Wiener Philharmonisch Orkest. Op haar meest recente album, de eerste in de exclusieve reeks, speelt zij Schubert, Robert Schumann and Clara Schumann, samen met klarinettist Dionysis Grammenos. Meer lees je hier.

EhB-informatiemarkt subsidiekanalen: een succes (foto en filmpje)

Tientallen EhB-docenten en onderzoekers brachten op dinsdag 8 november een bezoek aan het MediaLab (campus Kaai) voor de eerste ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’. Op de infomarkt konden ze informatie sprokkelen over mogelijke subsidiekanalen voor hun onderwijs- of onderzoeksproject.

Waren onder meer aanwezig: EFRO, ESF, Provincie Vlaams-Brabant, Research Executive Agency of the EU en Wetenschapswinkel.

De ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’ was een organisatie van EhB, dienst Onderzoek en Dienstverlening.