Internationalisering

gepubliceerd in:

Volg de blogs van de studenten uit de Lerarenopleiding in het verre buitenland

Sofia volgt de bachelor Lager Onderwijs en start deze week met haar buitenlandse stage in... Gambia! Dat is op zich al heel bijzonder natuurlijk, maar nog meer als je weet dat Sofia werkstudente is, en haar man en kinderen een paar weken achterlaat om haar hart te volgen. Ze vertelt immers op haar blog dat ze een honger naar andere culturen en naar avontuur heeft, dus solliciteerde ze voor deze buitenlandse stageplaats.

Opleidingshoofd Vroedkunde zet belangrijke stap voor vakgebied

Het secretariaat van de European Midwives Association komt officieel naar België. Joeri Vermeulen, EhB-opleidingshoofd Vroedkunde én secretaris van de European Midwives Association, vindt dit een krachtig signaal: “De Belgische vroedvrouw staat op de Europese kaart! We worden door onze buitenlandse collega’s gewaardeerd voor onze competentie, daadkracht en wetenschappelijke inzichten. Het is bijzonder inspirerend om samen te werken met vroedvrouwen uit al die 29 verschillende landen.

Grote onderwijstruck op weg naar onze lerarenopleidingen

Op dinsdag 14 maart krijgen de studenten van de lerarenopleidingen les in een tientonner die een dag lang de campus zal aandoen. Het zijn EPOS (het samenwerkingsverband tussen het Beleidsdomein Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Overheid, VDAB en Syntra Vlaanderen) en de Europese Commissie die achter het opvallende project staan. Dit jaar staat immers in het teken van de viering van de 30ste verjaardag van het internationaliseringsprogramma Erasmus+ en van de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome.

Muziekalumni scheren hoge toppen

Harpiste Anneleen Lenaerts heeft exclusief platencontract getekend bij Warner Classics, waar zij een zonet een derde album uitbracht. Anneleen is alumna van ons Conservatorium en speelt sinds 2010 als hoofdharpiste aan het Wiener Philharmonisch Orkest. Op haar meest recente album, de eerste in de exclusieve reeks, speelt zij Schubert, Robert Schumann and Clara Schumann, samen met klarinettist Dionysis Grammenos. Meer lees je hier.

EhB-informatiemarkt subsidiekanalen: een succes (foto en filmpje)

Tientallen EhB-docenten en onderzoekers brachten op dinsdag 8 november een bezoek aan het MediaLab (campus Kaai) voor de eerste ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’. Op de infomarkt konden ze informatie sprokkelen over mogelijke subsidiekanalen voor hun onderwijs- of onderzoeksproject.

Waren onder meer aanwezig: EFRO, ESF, Provincie Vlaams-Brabant, Research Executive Agency of the EU en Wetenschapswinkel.

De ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’ was een organisatie van EhB, dienst Onderzoek en Dienstverlening.

Brussels Conservatorium eert Toots Thielemans bij uitreiking studentenprijzen

Traditiegetrouw reikt het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB), School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, in november twee prijzen uit. Eén van beide, de Toots Thielemans Jazz Award, krijgt dit jaar een bijzonder accent gezien het overlijden van haar naamgever in augustus jl. De Jazz Award wordt dit jaar bij uitzondering uitgereikt aan twee laureaten, namelijk aan Pit Dahm (drum) en Filippe Caporali Leonelo (contrabas).

KCB beloont topstudenten met de Toots Thielemans- en Ingeborg Köberleprijs

Traditiegetrouw reikt het Koninklijk Conservatorium Brussel in november twee prijzen uit. De Toots Thielemans Jazz Award gaat naar de meest verdienstelijke student uit de jazz-afdeling. De Prijs Ingeborg Köberle dient als aanmoediging  voor jonge musici afkomstig uit één van de lidstaten van de EU of uit de USA.

Op 15 november weten we wie de Ingrid Köberlerprijs mee naar huis mag nemen. Dat levert een prijs op van 3400 euro en een optreden in de grote concertzaal. Op 17 november volgt dan de Toots Thielemansprijs, goed voor 2500 euro en eveneens een concert.

Project Divers Elderly Care bouwt internationaal netwerk uit

Onderzoekers Saloua Berdai en Ann Claeys woonden van 12 oktober tot 14 oktober het Life-with-Dementie congres bij in Norrköping, Zweden. Ze ontmoetten er tal van Europese, maar ook Amerikaanse en Canadese onderzoekers die werken rond het thema Dementie. Het thema Dementie en Diversiteit wordt ook in verscheidene Scandinavische landen onderzocht en door het bijwonen van het congres konden interessante contacten gelegd worden voor toekomstige samenwerkingen.