Cultuur

gepubliceerd in:

Eerste conferentie Toekomstonderzoek in België

Het kenniscentrum Applied Futures Research - Open Time van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en het Museum van Hedendaagse Kunst van Antwerpen (M HKA) organiseren samen de eerste internationale conferentie over toekomstonderzoek ooit in België. Meer dan 100 professionele toekomstverkenners, designers, kunstenaars, beleidsmakers, consultants en ondernemers uit niet minder dan 23 landen nemen deel aan de uiteenlopende activiteiten. DESIGN DEVELOP TRANSFORM vindt plaats op 15, 16 en 17 juni in Brussel en Antwerpen.

KCB-docente en student drukken mee hun stempel op de Koningin Elisabethwedstrijd

In mei is er zoals elk jaar de Koningin Elisabeth wedstrijd voor jonge muzikanten. Primeur voor 2017 is dat de wedstrijd zich dit jaar toelegt op een instrument dat nog nooit eerder onderwerp was van de wedstrijd: de Cello. Na een grondige screening door de vakjury zijn er momenteel nog 12 kandidaten in de running. Vanavond, maandag 29 mei, start de finale.

Sociaal Werk verbindt diverse buurtbewoners met Beauty Verhalen Salon

Onderzoeker Bart Claes en studente Nora Mahammad van de opleiding Sociaal Werk zijn betrokken bij een opvallend praktijkgericht onderzoek waarbij een sociaal-artistieke samenwerking zorgt voor meer verbinding in een buurt met superdiverse inwoners. Het Beauty Verhalen Salon is een project opgericht door het Nederlandse theatergezelschap Zina. Dit initiatief ontstond in 2005 als reactie op de moord op de Nederlandse regisseur Theo Van Gogh.

Musical-alumnus Martijn over zijn job als Dance captain in Soldaat van Oranje

Op de website Musicalvibes wordt onze oud-student Martijn Claes geïnterviewd over zijn job als Dance captain van de Nederlandse productie Soldaat van Oranje. Deze langlopende productie gaat over de Duitse inval in Nederland in 1940 en volgt het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland.

Kanaalzone zet stap naar cultuur op maat van Brusselse jeugd

Cultuurparticipatie van Brusselse jongeren onderzocht

Heel wat Brusselse jongeren uit de kanaalzone doen aan cultuur. Alleen vinden ze niet altijd de weg naar het culturele aanbod dat de hoofdstad rijk is. Dat is maar een van de conclusies uit het onderzoek gevoerd door de opleiding Sociaal Werk van de Erasmushogeschool Brussel en Lasso. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op een studiedag op donderdag 4 mei 2017.