Cultuur

gepubliceerd in:

EhB-luchtballon als statement

Sinds enkel dagen vliegt er een reusachtige luchtballon boven Vlaanderen en omstreken met daarop het logo van de Erasmushogeschool Brussel. De samenwerking met Ballonticket Vlaanderen is een unieke kans om de wereld te tonen dat wij als hogeschool er bovenuit steken, dat we out of the box denken en grenzen willen verleggen.

UCOS biedt 8 studenten kans op straffe (bijna kostenloze) reis naar het Zuiden

Je moet wel snel zijn! Deadline voor kandidaatstelling is 19 april.

Waarover gaat het?

UCOS is op zoek naar een 8-tal studenten van EhB en VUB die zich in het project willen engageren. Die studenten stappen mee in de UCOS campagne rond sexual health & gender equity.

Wat verwacht UCOS praktisch van de studenten?

Engagement voor het onderwerp en de campagne…maar ook

Airbox, de online tv-zender van de studenten Televisie van het RITCS

Airbox, of zoals het logo zegt RBX, is het online tv-kanaal van de derdejaars televisiestudenten van het RITCS. Een onderzoekend, rebels en verbindend online platform met een inzet om actuele, multiculturele en experimentele content te maken.
De makers zeggen zich te richten op studenten, toekomstige studenten en Brusselaars van 16 tot 46 jaar oud. Of zij die zich zo voelen, uiteraard.

Met programma's als RBX Live, Hall of Fame, Nouvelle Vague, Op de man af, Kinderruzies, De Boodschap en Phobofobie combineren ze cultuur en ontspanning, humor en sérieux;

Studenten Radio nemen 3 dagen Studio Dada van Stubru over

Noem het een soort talentenjacht van Stubru: Studio Dada geeft beginners de kans om te bewijzen dat zij de nieuwe Studio Brussel gezichten moeten worden. En zowaar drie studenten van de Radio-opleiding van het RITCS werden geselecteerd om tijdens de paasvakantie te tonen wat ze in hun mars hebben. Emiel De Mey, Mona Jünger en Robbe Petitjean nemen tussen 22u en 01u de macht over aan de Reyerslaan tijdens de paasvakantie.

Twee EhB'ers op podium van de Bright Club (stand-up­come­dy)

Bright Club is een avondje stand up comedy door onderzoekers en docenten voor het brede publiek. Op de volgende editie van dinsdag 28 maart mogen we voor het eerst 2 EhB’ers op het podium verwelkomen: Luc De Boever (Directeur MMM) en Geert De Wael (Docent MMM) geven het beste van zichzelf, samen met o.a. comedian Lukas Lelie. Kom hen aanmoedigen om 19u in RITCS Café! Tickets kosten 5 euro en zijn nu online beschikbaar.