Cultuur

gepubliceerd in:

De laureaten van de RITCS Alumni Awards zijn gekend (foto's)

Naar jaarlijkse gewoonte koos het Alumni Kiescomité van het RITCS, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, haar laureaten voor de RITCS Alumni Awards. Dit jaar ontvingen deze drie bijzondere professionals een award: voor de opleiding Audiovisuele Kunsten Beeld-Geluid-Montage wint Hendrik Willemyns, voor de opleiding Podiumkunsten-Assistentie wint Melinda van Berlo en voor Audiovisuele Kunsten Radio en Televisie wint Pol Dehert. Hun carrières boeien van begin tot eind.

Musicalopleiding in De ochtend (Radio 1)

U las het wellicht: 'La la land', de musicalfilm met Ryan Gosling en Emma Stone kaapte maar liefst veertien Oscarnominaties weg en evenaart zo het absolute record. Naar aanleiding hiervan komt Radio 1-reporter Ward Bogaert (VRT) vandaag langs bij de opleiding Musical van EhB. Morgenochtend, donderdag 26 januari, hoort u het verslag.

Bent u geen ochtendmens, geen probleem. U kunt De ochtend herbeluisteren via www.radioplus.be.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Belslijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge. Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan het RITCS (Erasmushogeschool Brussel) en associatiepartner VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond de collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Belslijntje.

Oud-student Journalistiek en oorlogsfotograaf Benoit De Freine stelt tentoon

Benoit de Freine is fotograaf bij Het Laatste Nieuws en stelt sinds dit weekend zijn indrukwekkende reeds oorlogsfoto's ten toon in het Hasselts Cultuurcentrum. Benoit studeerde een tiental jaar geleden af aan de bachelor Journalistiek van EhB. De indrukwekkende oorlogsfoto's van de Hasselaar De Freine vinden al langer hun weg naar de persagentschappen, media en internet. CCHA is verheugd zijn werk voor het eerst te mogen presenteren in hun fotogalerij onder de noemer 'Frontline'.

EhB-Nieuwjaarsconcert: dank voor uw komst (filmpje + foto's)

Een volledig gevulde concertzaal, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Brussel o.l.v. Péter Csaba, werken van Béla Bartók en Claude Debussy én - uiteraard - een niet te ver­sma­den receptie achteraf: dat was het EhB-Nieuwjaarsconcert 2017 in een notendop.

Herbeleef het concert in 3' 14'' minuten, met dit filmpje, of scroll door naar onder voor wat foto's.