Beleid

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Oproep Crevits om in te zetten op Frans in lerarenopleidingen valt niet in dovemansoren

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vanaf volgend academiejaar (2017-2018) met een vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die sterk inzet op tweetaligheid. EhB werkt hiervoor nauw samen met de Franstalige Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van minister van Onderwijs Crevits, die oproept om studenten van de lerarenopleiding beter voor te bereiden voor het vak Frans.

EhB-luchtballon als statement

Sinds enkel dagen vliegt er een reusachtige luchtballon boven Vlaanderen en omstreken met daarop het logo van de Erasmushogeschool Brussel. De samenwerking met Ballonticket Vlaanderen is een unieke kans om de wereld te tonen dat wij als hogeschool er bovenuit steken, dat we out of the box denken en grenzen willen verleggen.

Word personeelsvertegenwoordiger!

Wil je mee richting geven aan de toekomst van EhB? Stel je kandidaat als personeelsvertegenwoordiger en bepaal mee het beleid van onze hogeschool.

Je kan je kandidaat stellen voor je Departementsraad / Raad School of Arts en voor de Raad van Toezicht van EhB. Je doet dat als 'koppel' van telkens 1 man en 1 vrouw. Zo wil de Erasmushogeschool Brussel ervoor zorgen dat mannen en vrouwen even sterk vertegenwoordigd zijn in haar bestuur.

Tussen 19 april en 8 mei (9.30u) kan je je kandidatuur insturen.

Vacante mandaten:

EhB stelt domeinhoofd Marketing & Communicatie aan

Begin maart startte Walter Walgraeve als domeinhoofd Marketing & Communicatie aan de Erasmushogeschool Brussel. Deze nieuwe functie is een direct resultaat van het nieuwe beleidsplan 2017-2021, SPE³, waarin duidelijk gekozen wordt voor een hogeschoolbrede, geïntegreerde marketing- en communicatie-aanpak. Dat wordt dan ook één van de eerste taken van Walter: het doorlichten van de vele verschillende opdrachten van de hogeschool om te komen tot een duidelijke merkenstrategie en een daarop aansluitende marketing & commununicatiestrategie.

Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding

Het departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) stelden op dinsdag 21 februari het project ‘Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding’ voor. Dat deden ze samen met Minister Guy Vanhengel, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs en schepen Faouzia Hariche, bevoegd voor Openbaar Onderwijs in de Stad Brussel.

Erasmushogeschool Brussel en HoGent slaan de handen in elkaar

Om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen die op het hoger onderwijs afkomen, stappen de Erasmushogeschool Brussel en de Hogeschool Gent in een strategische alliantie. Met deze alliantie engageren beide hogescholen zich om op een structurele en verregaande manier samen te werken. Het creëren van opportuniteiten voor studenten en medewerkers is het voornaamste doel, al kan de samenwerking op termijn uitmonden in een fusie.

De laureaten van de RITCS Alumni Awards zijn gekend (foto's)

Naar jaarlijkse gewoonte koos het Alumni Kiescomité van het RITCS, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, haar laureaten voor de RITCS Alumni Awards. Dit jaar ontvingen deze drie bijzondere professionals een award: voor de opleiding Audiovisuele Kunsten Beeld-Geluid-Montage wint Hendrik Willemyns, voor de opleiding Podiumkunsten-Assistentie wint Melinda van Berlo en voor Audiovisuele Kunsten Radio en Televisie wint Pol Dehert. Hun carrières boeien van begin tot eind.