Beleid

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Erasmushogeschool Brussel en VUB versterken inbedding in Brussel en Vlaams-Brabant

Het onderwijslandschap is permanent in beweging. Ook de Erasmushogeschool Brussel en de VUB zijn continu op zoek naar partnerschappen om hun onderwijs te versterken. Om zowel de Specifieke Lerarenopleidingen als de Graduaatopleidingen (HBO5) beter te positioneren, ondertekenen beide partners binnen de Universitaire Associatie Brussel op donderdag 22 juni een samenwerkingsconvenant met de Centra Voor Volwassenonderwijs COOVI en De Oranjerie, behorend tot respectievelijk de Scholengroep Brussel en de Scholengroep Adite (Diest).

Nieuwe brochure 'dit is EhB' van de drukpers

Deze week is een nieuwe publicatie van EhB van de drukpers gerold, namelijk dit is EhB. Het is een opvallende brochure die, op basis van het jaarverslag 2016, op een frisse manier wil tonen waar de Erasmushogeschool voor staat.Het boekje - met een opvallend formaat - wordt verstuurd naar een 700 externe adressen van scholen, politici en partners die ons nauw aan het hart liggen, en in de loop van deze week krijgen alle departementen en schools voldoende exemplaren om uit te delen aan de eigen relaties.

Nieuwe Brusselse multimedia-opleiding met vlag en wimpel geslaagd

Ward Peeters, een 23-jarige student aan de bachelor Multimedia & Communicatietechnologie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB), trekt momenteel de wereld rond met de Microsoft Hololens en wordt quasi beschouwd als wereldautoriteit op het vlak van ontwikkeling van apps voor deze hololens. Toen hij op zoek was naar een onderwerp voor z’n bachelorproef, bracht EhB hem in contact met Cronos, dat de business opportunity van de Microsoft Hololens wou nagaan.

Oproep Crevits om in te zetten op Frans in lerarenopleidingen valt niet in dovemansoren

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vanaf volgend academiejaar (2017-2018) met een vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die sterk inzet op tweetaligheid. EhB werkt hiervoor nauw samen met de Franstalige Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van minister van Onderwijs Crevits, die oproept om studenten van de lerarenopleiding beter voor te bereiden voor het vak Frans.