Beleid

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

EhB steunt Brussels Platform Armoede tijdens Warmste Week 2017

Het programma van activiteiten voor EhB helpt mee, onze bijdrage aan De Warmste Week, ligt nagenoeg vast. Na het succes van de inzamelactie van 2016, waar we voor het eerst een hogeschoolbrede inzamelactie organiseerden, hebben we ook dit jaar een goed doel gekozen in Brussel gekozen: namelijk het Brussels Platform Armoede. Dit platform bundelt 7 verenigingen waarin armen zelf het woord nemen. Zo willen ze bijdragen tot de armoedebestrijding vanuit de eigen ervaring van armen. Het betreft:

Kwaliteitszorg prominent aanwezig op European Quality Assurance Forum

Het European Quality Assurance Forum biedt via haar jaarlijks congres een internationaal platform voor discussie, professionele ontwikkeling en uitwisseling van ervaringen m.b.t. kwaliteitszorg en kwaliteitsborging. Onze dienst Kwaliteitszorg is dit jaar prominent aanwezig via het organiseren van een workshop die zich richt op het verbeteren van inspraak van studenten in de hogescholen en universiteiten.

Kennis delen met collega's uit Litouwen dankzij docentenmobiliteit

Op 13 en 14 november ontvangen we internationaal bezoek. In het kader van docentenmobiliteit delen de diensten Kwaliteitszorg en Strategische planning hun kennis met  collega's van de Klaipeda State University of Applied Sciences (Litouwen). Mevr. Gražina Markvaldienė, algemeen directeur en mevr. Gitana Tauraitė Janušauskienė, hoofd kwaliteitszorg zullen twee dagen lang meelopen en kennis en ervaring uitwisselen m.b.t.

Hoe breng je internationale competenties in het curriculum?

We willen alle studenten aan onze hogeschool wapenen met de nodige internationale en interculturele competenties. Daarom zullen we hen tijdens hun studie al de nodige ervaring en contacten meegeven om later professioneel mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat we onze curricula hier en daar moeten aanpassen. Daarom hebben we op donderdag 26 oktober hebben we het startschot gegeven voor het traject Internationale Competenties in het curriculum

Koninklijk Conservatorium Brussel krijgt nieuwe directeur

Op 1 oktober gaat Kathleen Coessens officieel aan de slag als nieuwe directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Ze volgt hiermee Peter Swinnen op, die de voorbije 9 jaar aan het hoofd stond van het KCB. Coessens wordt zo de 5e directeur in de geschiedenis van de instelling, die dit jaar ook haar 50e jubileum viert.