Beleid

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

De Erasmushogeschool Brussel haalt ruim 7600 euro op voor De Warmste Week en Think Pink

Niet minder dan 7684,18 euro stort de Erasmushogeschool Brussel vandaag op de rekening van De Warmste Week. Een week lang namen de personeelsleden en de studenten deel aan allerhande acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De hogeschool koos voor Think Pink en de verschillende campussen kleurden een hele week lang roze.

Eerste twee dagen EhB Thinks Pink groot succes!

We zijn twee dagen ver in onze eigen Warmste Week, en de deelname van de studenten en docenten is hartverwarmend! Van 19 tot 23 december loopt de actie EhB Thinks Pink.  Via diverse acties wordt geld ingezameld voor Think Pink.

Er werden massaal CupCakes gebakken en die vlogen vervolgens de deur uit, de roze strikjes van Think Pink zijn alomtegenwoordig en de acties op drie deelnemende campussen trekken bijzonder veel volk.

De Warmste Week aan EhB

Midden deze week krijgen de studenten en collega's alle details te horen, maar ze kunnen al noteren dat EhB tijdens De Warmste Week acties plant voor Think Pink, onder de titel EhB Thinks Pink. Van 19 tot 23 december wordt er op de diverse campussen vanalles georganiseerd om geld in het laatje te brengen. Van cupcake-verkopen tot beautysessies, van muziek tot personeelsveilingen

EhB-informatiemarkt subsidiekanalen: een succes (foto en filmpje)

Tientallen EhB-docenten en onderzoekers brachten op dinsdag 8 november een bezoek aan het MediaLab (campus Kaai) voor de eerste ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’. Op de infomarkt konden ze informatie sprokkelen over mogelijke subsidiekanalen voor hun onderwijs- of onderzoeksproject.

Waren onder meer aanwezig: EFRO, ESF, Provincie Vlaams-Brabant, Research Executive Agency of the EU en Wetenschapswinkel.

De ‘EhB-informatiemarkt subsidiekanalen’ was een organisatie van EhB, dienst Onderzoek en Dienstverlening.

Winternummer van het EhB!magazine toont diversiteit EhB

Ook in dit nummer van het EhB!magazine komen weer enthousiaste docenten, studenten en alumni aan het woord. Ditmaal wordt de klemtoon gelegd op de dienstverleningsopdracht van de hogeschool. Met de opening van het BioLab in september jl. is er immers weer een onderzoekslab opengesteld voor externe bezoekers. De teller staat nu op vijf, met het Open FabLab, Open MediaLab, Open Device Lab, Open Business Lab en dus het Open Biolab.