Beleid

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

EhB steunt Brussels Armoede Platform tijdens Warmste Week 2017

Na het succes van de inzamelactie van 2016, waar we voor het eerst een hogeschoolbrede inzamelactie voor De Warmste Week organiseerden, hebben we ook dit jaar een goed doel gekozen waar we in de laatste lesweek van december allerlei acties voor willen organiseren.

We kozen deze keer voor iets in Brussel: namelijk het Brussels Armoede Platform. Dit platform bundelt 7 verenigingen waarin armen zelf het woord nemen. Zo willen ze bijdragen tot de armoedebestrijding vanuit de eigen ervaring van armen. Het betreft:

Koninklijk Conservatorium Brussel krijgt nieuwe directeur

Op 1 oktober gaat Kathleen Coessens officieel aan de slag als nieuwe directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Ze volgt hiermee Peter Swinnen op, die de voorbije 9 jaar aan het hoofd stond van het KCB. Coessens wordt zo de 5e directeur in de geschiedenis van de instelling, die dit jaar ook haar 50e jubileum viert.

Onderwijs aan de Erasmushogeschool Brussel in tijden van disruptie - Persuitnodiging

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) opent op donderdag 28 september 2017 het academiejaar met een groots event in het Kaaitheater. Voor het openingsfeest werd dit jaar gekozen voor het thema disruptie. Algemeen directeur Luc van de Velde zal in zijn bijdrage onderlijnen dat disruptieve innovatie deel uitmaakt van de wereld van haar studenten. EhB ziet het als haar maatschappelijke opdracht om het onderwijsaanbod en de onderwijsorganisatie voor de  studenten en de samenleving up to date, attractief, toekomstgericht en relevant te houden.

EhB eet hele dag taart voor goed rapport

Op alle campussen van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) wordt op maandag 11 september 2017 taart gegeten. Op die dag maakt de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) immers de resultaten van de doorlichting van het hoger onderwijs over aan Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits. De Erasmushogeschool Brussel krijgt daarbij buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport is voor onze hogeschool bijzonder lovend.