gepubliceerd in:

Oproep Crevits om in te zetten op Frans in lerarenopleidingen valt niet in dovemansoren

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vanaf volgend academiejaar (2017-2018) met een vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die sterk inzet op tweetaligheid. EhB werkt hiervoor nauw samen met de Franstalige Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van minister van Onderwijs Crevits, die oproept om studenten van de lerarenopleiding beter voor te bereiden voor het vak Frans.

RITCS-alumnus maakt aangrijpende docu over Pinochet-regime

In verschillende bioscopen in Vlaanderen en Brussel kun je op 7 maart naar de vertoning van El Color del Camaleon van RITCS-alumnus Andrés Lübbert. In de documentaire gaat hij op zoek naar het verleden van zijn vader, Jorge. Tijdens het Pinochet-regime valt Jorge in handen van de Chileense geheime dienst, die hem ontvoert, foltert en opleidt tot geheim agent. De vader van Andrés kan vluchten naar Oost-Berlijn en komt vervolgens in België terecht, waar hij aan de slag gaat als cameraman. Toch zal z'n verleden hem nooit meer loslaten.

Alumnus Multec genomineerd voor Student Startup of the Year

ZetaPulse, de startup van Ruben Miessen (Multec 2016) is één van de vijf genomineerden voor Student Startup of the Year ter gelegenheid van de Tech startup Day. ZetaPulse is een app die bedrijven rechtstreeks in contact brengt met consumenten.

De conferentie vindt plaats op 9 maart en wordt georganiseerd door startups.be. Er worden meer dan 1000 aanwezigen verwacht.

Alumnus RITCS wint Leids Cabaret Festival

De Hygiena’s hebben vorig weekend de juryprijs van het Leids Cabaret Festival gewonnen. Het Vlaamse cabarettrio bestaat uit Tom De Rons, Jeroen Maris en David Vennix. De Vlamingen verrasten de jury positief met hun “Vlaamse absurdisme”. Tom is alumnus van het RITCS (2002) en werkzaam als sound designer en mixing engineer. ​Het VARA Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. (bron: hln.be)

Idea & Innovation Management nodigt uit

De opleiding Idea & Innovation Management herneemt dit voorjaar de 'Idea & Innovation Cafés', om topsprekers, enthousiaste starters en andere vernieuwers samen te brengen. Hiervoor werkt de opleiding samen met Start it @KBC, locatie is het grote auditorium van de KBC, op de Havenlaan in Brussel. Het eerstvolgende Café gaat door op maandag 24 april, het tweede op dinsdag 9 mei.

Maandag 24 april 2017: Thierry Geerts, CEO van Google Belgium (thema wordt nog bepaald)