gepubliceerd in:

Oud-student Journalistiek en oorlogsfotograaf Benoit De Freine stelt tentoon

Benoit de Freine is fotograaf bij Het Laatste Nieuws en stelt sinds dit weekend zijn indrukwekkende reeds oorlogsfoto's ten toon in het Hasselts Cultuurcentrum. Benoit studeerde een tiental jaar geleden af aan de bachelor Journalistiek van EhB. De indrukwekkende oorlogsfoto's van de Hasselaar De Freine vinden al langer hun weg naar de persagentschappen, media en internet. CCHA is verheugd zijn werk voor het eerst te mogen presenteren in hun fotogalerij onder de noemer 'Frontline'.

EhB-Nieuwjaarsconcert: dank voor uw komst (filmpje + foto's)

Een volledig gevulde concertzaal, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Brussel o.l.v. Péter Csaba, werken van Béla Bartók en Claude Debussy én - uiteraard - een niet te ver­sma­den receptie achteraf: dat was het EhB-Nieuwjaarsconcert 2017 in een notendop.

Herbeleef het concert in 3' 14'' minuten, met dit filmpje, of scroll door naar onder voor wat foto's.

Nora Mahammed genomineerd voor de Mixity Awards met 'Beauty Verhalen Salon'

Nora Mahammed studeerde vorig academiejaar af bij Sociaal Werk. Tijdens haar stage in Kaaitheater werkte ze aan het project "Beauty Verhalen Salon". Voor dit project werden één-op-één interviews gehouden met mensen in Brussel die uit alle hoeken van de wereld komen. Zo kwam een verzameling van aangrijpende verhalen en intieme portretten tot stand dat gepresenteerd wordt in een mobiele installatie, het Beauty Verhalen Salon.

Studenten hacken hele nacht computersystemen

De studenten van het departement Design & Technologie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) ‘kraken’ in de nacht van vrijdag 16 december zoveel mogelijk computersystemen en netwerken. Ze doen dat op de vierde editie van het event EHACKB, een initiatief dat de studenten ooit zelf lanceerden. Met het evenement hopen ze meer inzicht te krijgen in de strategieën die een hacker gebruikt bij het aanvallen van een systeem. De boswachters worden dus voor één dag stroper. Vlaanderens meest bekende ethical hacker (en oud-student) Inti De Ceukelaire zal het event inleiden.

Muziekalumni scheren hoge toppen

Harpiste Anneleen Lenaerts heeft exclusief platencontract getekend bij Warner Classics, waar zij een zonet een derde album uitbracht. Anneleen is alumna van ons Conservatorium en speelt sinds 2010 als hoofdharpiste aan het Wiener Philharmonisch Orkest. Op haar meest recente album, de eerste in de exclusieve reeks, speelt zij Schubert, Robert Schumann and Clara Schumann, samen met klarinettist Dionysis Grammenos. Meer lees je hier.