gepubliceerd in:

Leraar lichamelijke opvoeding en alumnus Marijn Verbruggen wordt eerste bondscoach skateboarden

Had jij al gehoord dat skateboarden een Olympische discipline wordt? Onze alumnus van de lerarenopleiding "Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie" Marijn Verbruggen wordt de eerste Belgische bondscoach en hij legt de lat meteen hoog! Wij supporteren heel hard mee en duimen dat onze Belgische skaters zullen schitteren op de spelen in Tokio.

Meer weten

Alumnus Mathew Olivier in Klasse over zijn carrièreswitch: "Van mecanicien naar kleuterleraar"

Alumnus kleuteronderwijs Mathew Olivier, was eerder dit jaar genomineerd voor 'Leraar van het jaar' door Klasse. Hij doet nu zijn verhaal over zijn bijzondere carrièreswitch van mecanicien naar kleuterleraar. "Sleutelen aan de toekomst van een groep enthousiaste kleuters ligt me veel beter dan aan kapotte vrachtwagens", legt hij vol passie uit. En hij haalt meteen ook het cliché onderuit dat kleuterleraar geen aantrekkelijke job zou zijn voor mannen.

Lees het volledige artikel

Alumnus Sociaal Werk wint Ultima Prijs Sociaal-Cultureel Werk

Deze week werden in de Vooruit de Ultimas 2016 uitgereikt, de Vlaamse cultuurprijzen. Eén van onze oud-studenten sociaal-cultureel werk, Felix Aerts (afgestudeerd 2013), wint met zijn vzw Toestand de Ultima,  in de categorie sociaal-cultureel werk. Toestand vzw reactiveert leegstaande of vergeten gebouwen, terreinen of publieke ruimtes met acties en interventies.

KCB-docente en student drukken mee hun stempel op de Koningin Elisabethwedstrijd

In mei is er zoals elk jaar de Koningin Elisabeth wedstrijd voor jonge muzikanten. Primeur voor 2017 is dat de wedstrijd zich dit jaar toelegt op een instrument dat nog nooit eerder onderwerp was van de wedstrijd: de Cello. Na een grondige screening door de vakjury zijn er momenteel nog 12 kandidaten in de running. Vanavond, maandag 29 mei, start de finale.

Oproep Crevits om in te zetten op Frans in lerarenopleidingen valt niet in dovemansoren

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vanaf volgend academiejaar (2017-2018) met een vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die sterk inzet op tweetaligheid. EhB werkt hiervoor nauw samen met de Franstalige Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van minister van Onderwijs Crevits, die oproept om studenten van de lerarenopleiding beter voor te bereiden voor het vak Frans.