gepubliceerd in:

Alumnus Multec genomineerd voor Student Startup of the Year

ZetaPulse, de startup van Ruben Miessen (Multec 2016) is één van de vijf genomineerden voor Student Startup of the Year ter gelegenheid van de Tech startup Day. ZetaPulse is een app die bedrijven rechtstreeks in contact brengt met consumenten.

De conferentie vindt plaats op 9 maart en wordt georganiseerd door startups.be. Er worden meer dan 1000 aanwezigen verwacht.

Alumnus RITCS wint Leids Cabaret Festival

De Hygiena’s hebben vorig weekend de juryprijs van het Leids Cabaret Festival gewonnen. Het Vlaamse cabarettrio bestaat uit Tom De Rons, Jeroen Maris en David Vennix. De Vlamingen verrasten de jury positief met hun “Vlaamse absurdisme”. Tom is alumnus van het RITCS (2002) en werkzaam als sound designer en mixing engineer. ​Het VARA Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. (bron: hln.be)

Idea & Innovation Management nodigt uit

De opleiding Idea & Innovation Management herneemt dit voorjaar de 'Idea & Innovation Cafés', om topsprekers, enthousiaste starters en andere vernieuwers samen te brengen. Hiervoor werkt de opleiding samen met Start it @KBC, locatie is het grote auditorium van de KBC, op de Havenlaan in Brussel. Het eerstvolgende Café gaat door op maandag 24 april, het tweede op dinsdag 9 mei.

Maandag 24 april 2017: Thierry Geerts, CEO van Google Belgium (thema wordt nog bepaald)

De laureaten van de RITCS Alumni Awards zijn gekend (foto's)

Naar jaarlijkse gewoonte koos het Alumni Kiescomité van het RITCS, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, haar laureaten voor de RITCS Alumni Awards. Dit jaar ontvingen deze drie bijzondere professionals een award: voor de opleiding Audiovisuele Kunsten Beeld-Geluid-Montage wint Hendrik Willemyns, voor de opleiding Podiumkunsten-Assistentie wint Melinda van Berlo en voor Audiovisuele Kunsten Radio en Televisie wint Pol Dehert. Hun carrières boeien van begin tot eind.

Oud-student Journalistiek en oorlogsfotograaf Benoit De Freine stelt tentoon

Benoit de Freine is fotograaf bij Het Laatste Nieuws en stelt sinds dit weekend zijn indrukwekkende reeds oorlogsfoto's ten toon in het Hasselts Cultuurcentrum. Benoit studeerde een tiental jaar geleden af aan de bachelor Journalistiek van EhB. De indrukwekkende oorlogsfoto's van de Hasselaar De Freine vinden al langer hun weg naar de persagentschappen, media en internet. CCHA is verheugd zijn werk voor het eerst te mogen presenteren in hun fotogalerij onder de noemer 'Frontline'.

EhB-Nieuwjaarsconcert: dank voor uw komst (filmpje + foto's)

Een volledig gevulde concertzaal, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Brussel o.l.v. Péter Csaba, werken van Béla Bartók en Claude Debussy én - uiteraard - een niet te ver­sma­den receptie achteraf: dat was het EhB-Nieuwjaarsconcert 2017 in een notendop.

Herbeleef het concert in 3' 14'' minuten, met dit filmpje, of scroll door naar onder voor wat foto's.

Nora Mahammed genomineerd voor de Mixity Awards met 'Beauty Verhalen Salon'

Nora Mahammed studeerde vorig academiejaar af bij Sociaal Werk. Tijdens haar stage in Kaaitheater werkte ze aan het project "Beauty Verhalen Salon". Voor dit project werden één-op-één interviews gehouden met mensen in Brussel die uit alle hoeken van de wereld komen. Zo kwam een verzameling van aangrijpende verhalen en intieme portretten tot stand dat gepresenteerd wordt in een mobiele installatie, het Beauty Verhalen Salon.