gepubliceerd in:

Oproep Crevits om in te zetten op Frans in lerarenopleidingen valt niet in dovemansoren

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vanaf volgend academiejaar (2017-2018) met een vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die sterk inzet op tweetaligheid. EhB werkt hiervoor nauw samen met de Franstalige Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van minister van Onderwijs Crevits, die oproept om studenten van de lerarenopleiding beter voor te bereiden voor het vak Frans.

Ruim 400 jongeren nemen deel aan belevingsconcert over deradicalisering in BOZAR

400 Nederlandstalige en Franstalige leerlingen uit de Brusselse regio komen op dinsdag 25 april luisteren naar het belevingsconcert (De-)Radicalize! in BOZAR. (De-)Radicalize! is een samenwerking tussen BOZAR en Democratische Dialoog, het initiatief van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) dat coachingsinterventies en -trajecten over gevoelige onderwerpen biedt op maat van het secundair onderwijs.

Jonge uitvinders bouwen uitdagende 'smart city'-oplossingen voor Brussel

Tijdens deze paasvakantie zochten jongeren van 14 tot 18 jaar oplossingen voor de grootstedelijke uitdagingen van de stad Brussel. Een bloem die reageert op de kwaliteit van de grond of een toestel dat aan je fiets hangt en de schadelijke uitlaatgassen meet op de weg naar school? Het zijn maar enkele voorbeelden ... Elk van de deelnemers bedacht en ontwierp een eigen tool om het leefmilieu in Brussel te verbeteren. Op zaterdag 15 april stellen de jongeren zelf hun eigen art-tech-projecten tentoon in Muntpunt Brussel.

Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding

Het departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) stelden op dinsdag 21 februari het project ‘Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding’ voor. Dat deden ze samen met Minister Guy Vanhengel, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs en schepen Faouzia Hariche, bevoegd voor Openbaar Onderwijs in de Stad Brussel.

Erasmushogeschool Brussel en HoGent slaan de handen in elkaar

Om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen die op het hoger onderwijs afkomen, stappen de Erasmushogeschool Brussel en de Hogeschool Gent in een strategische alliantie. Met deze alliantie engageren beide hogescholen zich om op een structurele en verregaande manier samen te werken. Het creëren van opportuniteiten voor studenten en medewerkers is het voornaamste doel, al kan de samenwerking op termijn uitmonden in een fusie.

De laureaten van de RITCS Alumni Awards zijn gekend (foto's)

Naar jaarlijkse gewoonte koos het Alumni Kiescomité van het RITCS, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, haar laureaten voor de RITCS Alumni Awards. Dit jaar ontvingen deze drie bijzondere professionals een award: voor de opleiding Audiovisuele Kunsten Beeld-Geluid-Montage wint Hendrik Willemyns, voor de opleiding Podiumkunsten-Assistentie wint Melinda van Berlo en voor Audiovisuele Kunsten Radio en Televisie wint Pol Dehert. Hun carrières boeien van begin tot eind.