U bent hier

Persbericht

gepubliceerd in:

De Erasmushogeschool Brussel haalt ruim 7600 euro op voor De Warmste Week en Think Pink

Niet minder dan 7684,18 euro stort de Erasmushogeschool Brussel vandaag op de rekening van De Warmste Week. Een week lang namen de personeelsleden en de studenten deel aan allerhande acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De hogeschool koos voor Think Pink en de verschillende campussen kleurden een hele week lang roze.

EhB-studente Roxane Dupont krijgt journalistieke prijs op koninklijk paleis

Laatstejaarsstudente Journalistiek Roxane Dupont mocht op woensdag 14 december op het koninklijk paleis uit handen van baron Luc Vansteenkiste, voorzitter van het Prins Filipfonds, en onder applaus van koning Filip zelf, de hoofdprijs van de prestigieuze journalistieke wedstrijd Belgodyssee in ontvangst nemen. De studente van de Erasmushogeschool Brussel vormde een duo met de Waalse Maxime Delrue. Zij wonnen met hun reportage over respectievelijk de robotisering van de chirurgie en ‘serious gaming’ in de ondernemerswereld.

Studenten hacken hele nacht computersystemen

De studenten van het departement Design & Technologie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) ‘kraken’ in de nacht van vrijdag 16 december zoveel mogelijk computersystemen en netwerken. Ze doen dat op de vierde editie van het event EHACKB, een initiatief dat de studenten ooit zelf lanceerden. Met het evenement hopen ze meer inzicht te krijgen in de strategieën die een hacker gebruikt bij het aanvallen van een systeem. De boswachters worden dus voor één dag stroper. Vlaanderens meest bekende ethical hacker (en oud-student) Inti De Ceukelaire zal het event inleiden.

Brandweer leert studenten slachtoffers evacueren

Natuurrampen, terreur, ongevallen … verpleegkundigen komen steeds vaker met deze situaties in contact. Een zestigtal studenten uit het derde jaar Verpleegkunde van de Erasmushogeschool Brussel krijgt daarom op vrijdag 2 december 2016 een intensieve training door de brandweer en het Rode Kruis. De studenten oefenen de evacuatietechnieken en Basic Life Support met drie volledig uitgeruste ambulances van het Rode Kruis.

Van baroktheater tot DNA-analyses op de Dag van de Wetenschap

Op zondag 27 november 2016 is ook de Erasmushogeschool Brussel (EhB) van de partij op de Vlaamse Dag van de Wetenschap. Op haar campus in Jette brengt zij onderzoekers en kunstenaars samen die elk vanuit hun eigen expertise gratis doe-activiteiten organiseren voor jong en oud. Bovendien organiseert voedingsspecialist en docent Patrick Mullie een massa-experiment rond gezonde voeding.

Brusselse studenten op Bruegel-pad naar het Pajottenland

Projectcase focust op toerisme, landschap en streekproducten. Het komende half jaar werken 80 studenten Recreatie- en Leisuremanagement van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) aan het uitwerken van een ‘Bruegel-pad’ om het Pajottenland en Brussel te verbinden. In deze case focussen de studenten op de recreatieve ontwikkeling van het Pajottenland, inspelend op het landschap, streekidentiteit en -producenten. Ze gebruiken de sterkten en zwakten van de streek om het toeristisch-recreatief aanbod te optimaliseren.

Brussels Conservatorium eert Toots Thielemans bij uitreiking studentenprijzen

Traditiegetrouw reikt het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB), School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, in november twee prijzen uit. Eén van beide, de Toots Thielemans Jazz Award, krijgt dit jaar een bijzonder accent gezien het overlijden van haar naamgever in augustus jl. De Jazz Award wordt dit jaar bij uitzondering uitgereikt aan twee laureaten, namelijk aan Pit Dahm (drum) en Filippe Caporali Leonelo (contrabas).

Zwangerschap in Brussel: 1/3 vrouwen heeft verhoogde kans op complicaties

Studiedag Erasmushogeschool Brussel focust op problematiek

Zwangere vrouwen die in kansarmoede leven, lopen een hoger risico op complicaties bij zwangerschap en geboorte. In een grootstad als Brussel, waar 30% van de bevolking onder de armoederisicogrens leeft, zit bijna 1 op 3 zwangere vrouwen in deze risicozone. Met de studiedag 'Kansarmoede en zwangerschap in Brussel' op woensdag 19 oktober wil de Erasmushogeschool Brussel (EhB) deze problematiek extra belichten.

Pagina's