gepubliceerd in:

Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding

Het departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) stelden op dinsdag 21 februari het project ‘Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding’ voor. Dat deden ze samen met Minister Guy Vanhengel, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs en schepen Faouzia Hariche, bevoegd voor Openbaar Onderwijs in de Stad Brussel.

Erasmushogeschool Brussel en HoGent slaan de handen in elkaar

Om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen die op het hoger onderwijs afkomen, stappen de Erasmushogeschool Brussel en de Hogeschool Gent in een strategische alliantie. Met deze alliantie engageren beide hogescholen zich om op een structurele en verregaande manier samen te werken. Het creëren van opportuniteiten voor studenten en medewerkers is het voornaamste doel, al kan de samenwerking op termijn uitmonden in een fusie.

De laureaten van de RITCS Alumni Awards zijn gekend (foto's)

Naar jaarlijkse gewoonte koos het Alumni Kiescomité van het RITCS, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, haar laureaten voor de RITCS Alumni Awards. Dit jaar ontvingen deze drie bijzondere professionals een award: voor de opleiding Audiovisuele Kunsten Beeld-Geluid-Montage wint Hendrik Willemyns, voor de opleiding Podiumkunsten-Assistentie wint Melinda van Berlo en voor Audiovisuele Kunsten Radio en Televisie wint Pol Dehert. Hun carrières boeien van begin tot eind.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Belslijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge. Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan het RITCS (Erasmushogeschool Brussel) en associatiepartner VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond de collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Belslijntje.

Studenten Journalistiek Erasmushogeschool Brussel nemen Vlaamse pers onder de loep

We leven in zogenaamde post-truth tijden. De verkiezing van Donald Trump en de berichtgeving voorafgaand aan de Brexit hebben de aandacht van heel de wereld gevestigd op de relativiteit van feitelijke berichtgeving, en maakt factchecking tegelijk meer urgent dan ooit. Steeds meer media, ook in Vlaanderen, stellen factcheckers aan om beweringen te checken.

De Erasmushogeschool Brussel haalt ruim 7600 euro op voor De Warmste Week en Think Pink

Niet minder dan 7684,18 euro stort de Erasmushogeschool Brussel vandaag op de rekening van De Warmste Week. Een week lang namen de personeelsleden en de studenten deel aan allerhande acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De hogeschool koos voor Think Pink en de verschillende campussen kleurden een hele week lang roze.

EhB-studente Roxane Dupont krijgt journalistieke prijs op koninklijk paleis

Laatstejaarsstudente Journalistiek Roxane Dupont mocht op woensdag 14 december op het koninklijk paleis uit handen van baron Luc Vansteenkiste, voorzitter van het Prins Filipfonds, en onder applaus van koning Filip zelf, de hoofdprijs van de prestigieuze journalistieke wedstrijd Belgodyssee in ontvangst nemen. De studente van de Erasmushogeschool Brussel vormde een duo met de Waalse Maxime Delrue. Zij wonnen met hun reportage over respectievelijk de robotisering van de chirurgie en ‘serious gaming’ in de ondernemerswereld.