gepubliceerd in:

Zwangerschap in Brussel: 1/3 vrouwen heeft verhoogde kans op complicaties

Zwangere vrouwen die in kansarmoede leven, lopen een hoger risico op complicaties bij zwangerschap en geboorte. In een grootstad als Brussel, waar 30% van de bevolking onder de armoederisicogrens leeft, zit bijna 1 op drie zwangere vrouwen in deze risicozone. Met de studiedag 'Kansarmoede en zwangerschap in Brussel en de rand' op dinsdag 17 oktober wil de Erasmushogeschool Brussel deze problematiek extra belichten.

Tweetalige lerarenopleiding lager onderwijs uit de startblokken

De lerarenopleidingen Lager Onderwijs van Erasmushogeschool Brussel (EhB) en Haute-Ecole Francisco Ferrer (HEFF) werken vanaf dit jaar samen om tweetaligheid in hun opleiding te stimuleren. Eerstejaarsstudenten komen door middel van taalimmersie meer in aanraking met het Frans bij EhB of met het Nederlands bij HEFF. Op deze manier scherpen de toekomstige leerkrachten hun taalvaardigheid aan én krijgen ze meer inzicht in de Brusselse, grootstedelijke context.

Koninklijk Conservatorium Brussel krijgt nieuwe directeur

Op 1 oktober gaat Kathleen Coessens officieel aan de slag als nieuwe directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Ze volgt hiermee Peter Swinnen op, die de voorbije 9 jaar aan het hoofd stond van het KCB. Coessens wordt zo de 5e directeur in de geschiedenis van de instelling, die dit jaar ook haar 50e jubileum viert.

Onderwijs aan de Erasmushogeschool Brussel in tijden van disruptie - Persuitnodiging

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) opent op donderdag 28 september 2017 het academiejaar met een groots event in het Kaaitheater. Voor het openingsfeest werd dit jaar gekozen voor het thema disruptie. Algemeen directeur Luc van de Velde zal in zijn bijdrage onderlijnen dat disruptieve innovatie deel uitmaakt van de wereld van haar studenten. EhB ziet het als haar maatschappelijke opdracht om het onderwijsaanbod en de onderwijsorganisatie voor de  studenten en de samenleving up to date, attractief, toekomstgericht en relevant te houden.

Opiniestuk: Migranten dementeren niet (Werelddag Dementie 21/9/2017)

Kijk naar de verschillende activiteiten en programma’s naar aanleiding van september dementie-maand. Migranten met dementie blijken er niet te bestaan. De onzichtbaarheid van dementie bij deze groep wordt ook bevestigd tijdens ons onderzoekswerk naar dementiebeleving en dementiezorg bij ouderen met migratie-achtergrond. Bij het zoeken naar deze ouderen in Brussel contacteerden we een grote groep zorg- en hulpverleners, van verschillende disciplines, zelfstandig of in teamverband, met weinig of veel ervaring.

EhB eet hele dag taart voor goed rapport

Op alle campussen van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) wordt op maandag 11 september 2017 taart gegeten. Op die dag maakt de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) immers de resultaten van de doorlichting van het hoger onderwijs over aan Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits. De Erasmushogeschool Brussel krijgt daarbij buitengewoon goed nieuws: het reviewrapport is voor onze hogeschool bijzonder lovend.

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn Tilburg-Turnhout

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge.