RITCS | School of Arts

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Airbox, de online tv-zender van de studenten Televisie van het RITCS

Airbox, of zoals het logo zegt RBX, is het online tv-kanaal van de derdejaars televisiestudenten van het RITCS. Een onderzoekend, rebels en verbindend online platform met een inzet om actuele, multiculturele en experimentele content te maken.
De makers zeggen zich te richten op studenten, toekomstige studenten en Brusselaars van 16 tot 46 jaar oud. Of zij die zich zo voelen, uiteraard.

Met programma's als RBX Live, Hall of Fame, Nouvelle Vague, Op de man af, Kinderruzies, De Boodschap en Phobofobie combineren ze cultuur en ontspanning, humor en sérieux;

Studenten Radio nemen 3 dagen Studio Dada van Stubru over

Noem het een soort talentenjacht van Stubru: Studio Dada geeft beginners de kans om te bewijzen dat zij de nieuwe Studio Brussel gezichten moeten worden. En zowaar drie studenten van de Radio-opleiding van het RITCS werden geselecteerd om tijdens de paasvakantie te tonen wat ze in hun mars hebben. Emiel De Mey, Mona Jünger en Robbe Petitjean nemen tussen 22u en 01u de macht over aan de Reyerslaan tijdens de paasvakantie.

Twee EhB'ers op podium van de Bright Club (stand-up­come­dy)

Bright Club is een avondje stand up comedy door onderzoekers en docenten voor het brede publiek. Op de volgende editie van dinsdag 28 maart mogen we voor het eerst 2 EhB’ers op het podium verwelkomen: Luc De Boever (Directeur MMM) en Geert De Wael (Docent MMM) geven het beste van zichzelf, samen met o.a. comedian Lukas Lelie. Kom hen aanmoedigen om 19u in RITCS Café! Tickets kosten 5 euro en zijn nu online beschikbaar.

EhB rondt de kaap van 6000 studenten

Het academiejaar is ruim over de helft, het tweede semester voelt alweer vertrouwd, en toch schrijft EhB nog altijd studenten in. Het gaat dan over deelnemers aan bij- en navormingen, postgraduaten of flexibele programma's. Vandaar dat wij met spanning het studentenregistratiesysteem in de gaten hielden en nu is het dan zover! De 6000e student werd ingeschreven en dat is voor de Erasmushogeschool Brussel een belangrijk signaal.

RITCS-alumnus maakt aangrijpende docu over Pinochet-regime

In verschillende bioscopen in Vlaanderen en Brussel kun je op 7 maart naar de vertoning van El Color del Camaleon van RITCS-alumnus Andrés Lübbert. In de documentaire gaat hij op zoek naar het verleden van zijn vader, Jorge. Tijdens het Pinochet-regime valt Jorge in handen van de Chileense geheime dienst, die hem ontvoert, foltert en opleidt tot geheim agent. De vader van Andrés kan vluchten naar Oost-Berlijn en komt vervolgens in België terecht, waar hij aan de slag gaat als cameraman. Toch zal z'n verleden hem nooit meer loslaten.

Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding

Het departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) stelden op dinsdag 21 februari het project ‘Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding’ voor. Dat deden ze samen met Minister Guy Vanhengel, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs en schepen Faouzia Hariche, bevoegd voor Openbaar Onderwijs in de Stad Brussel.