RITCS | School of Arts

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Erasmushogeschool Brussel en HoGent slaan de handen in elkaar

Om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen die op het hoger onderwijs afkomen, stappen de Erasmushogeschool Brussel en de Hogeschool Gent in een strategische alliantie. Met deze alliantie engageren beide hogescholen zich om op een structurele en verregaande manier samen te werken. Het creëren van opportuniteiten voor studenten en medewerkers is het voornaamste doel, al kan de samenwerking op termijn uitmonden in een fusie.

Alumnus RITCS wint Leids Cabaret Festival

De Hygiena’s hebben vorig weekend de juryprijs van het Leids Cabaret Festival gewonnen. Het Vlaamse cabarettrio bestaat uit Tom De Rons, Jeroen Maris en David Vennix. De Vlamingen verrasten de jury positief met hun “Vlaamse absurdisme”. Tom is alumnus van het RITCS (2002) en werkzaam als sound designer en mixing engineer. ​Het VARA Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. (bron: hln.be)

Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding

Het departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) stelden op dinsdag 21 februari het project ‘Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding’ voor. Dat deden ze samen met Minister Guy Vanhengel, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs en schepen Faouzia Hariche, bevoegd voor Openbaar Onderwijs in de Stad Brussel.

De laureaten van de RITCS Alumni Awards zijn gekend (foto's)

Naar jaarlijkse gewoonte koos het Alumni Kiescomité van het RITCS, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, haar laureaten voor de RITCS Alumni Awards. Dit jaar ontvingen deze drie bijzondere professionals een award: voor de opleiding Audiovisuele Kunsten Beeld-Geluid-Montage wint Hendrik Willemyns, voor de opleiding Podiumkunsten-Assistentie wint Melinda van Berlo en voor Audiovisuele Kunsten Radio en Televisie wint Pol Dehert. Hun carrières boeien van begin tot eind.