U bent hier

Onderwijs & Pedagogie

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018. 
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Tweetalige lerarenopleiding lager onderwijs uit de startblokken

De lerarenopleidingen Lager Onderwijs van Erasmushogeschool Brussel (EhB) en Haute-Ecole Francisco Ferrer (HEFF) werken vanaf dit jaar samen om tweetaligheid in hun opleiding te stimuleren. Eerstejaarsstudenten komen door middel van taalimmersie meer in aanraking met het Frans bij EhB of met het Nederlands bij HEFF. Op deze manier scherpen de toekomstige leerkrachten hun taalvaardigheid aan én krijgen ze meer inzicht in de Brusselse, grootstedelijke context.

Pagina's