Onderwijs & Pedagogie

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Erasmushogeschool Brussel en VUB versterken inbedding in Brussel en Vlaams-Brabant

Het onderwijslandschap is permanent in beweging. Ook de Erasmushogeschool Brussel en de VUB zijn continu op zoek naar partnerschappen om hun onderwijs te versterken. Om zowel de Specifieke Lerarenopleidingen als de Graduaatopleidingen (HBO5) beter te positioneren, ondertekenen beide partners binnen de Universitaire Associatie Brussel op donderdag 22 juni een samenwerkingsconvenant met de Centra Voor Volwassenonderwijs COOVI en De Oranjerie, behorend tot respectievelijk de Scholengroep Brussel en de Scholengroep Adite (Diest).

Nieuwe brochure 'dit is EhB' van de drukpers

Deze week is een nieuwe publicatie van EhB van de drukpers gerold, namelijk dit is EhB. Het is een opvallende brochure die, op basis van het jaarverslag 2016, op een frisse manier wil tonen waar de Erasmushogeschool voor staat.Het boekje - met een opvallend formaat - wordt verstuurd naar een 700 externe adressen van scholen, politici en partners die ons nauw aan het hart liggen, en in de loop van deze week krijgen alle departementen en schools voldoende exemplaren om uit te delen aan de eigen relaties.

Leraar lichamelijke opvoeding en alumnus Marijn Verbruggen wordt eerste bondscoach skateboarden

Had jij al gehoord dat skateboarden een Olympische discipline wordt? Onze alumnus van de lerarenopleiding "Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie" Marijn Verbruggen wordt de eerste Belgische bondscoach en hij legt de lat meteen hoog! Wij supporteren heel hard mee en duimen dat onze Belgische skaters zullen schitteren op de spelen in Tokio.

Meer weten

Alumnus Mathew Olivier in Klasse over zijn carrièreswitch: "Van mecanicien naar kleuterleraar"

Alumnus kleuteronderwijs Mathew Olivier, was eerder dit jaar genomineerd voor 'Leraar van het jaar' door Klasse. Hij doet nu zijn verhaal over zijn bijzondere carrièreswitch van mecanicien naar kleuterleraar. "Sleutelen aan de toekomst van een groep enthousiaste kleuters ligt me veel beter dan aan kapotte vrachtwagens", legt hij vol passie uit. En hij haalt meteen ook het cliché onderuit dat kleuterleraar geen aantrekkelijke job zou zijn voor mannen.

Lees het volledige artikel