Onderwijs & Pedagogie

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Oproep Crevits om in te zetten op Frans in lerarenopleidingen valt niet in dovemansoren

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) start vanaf volgend academiejaar (2017-2018) met een vernieuwde lerarenopleiding Lager Onderwijs die sterk inzet op tweetaligheid. EhB werkt hiervoor nauw samen met de Franstalige Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de vraag van minister van Onderwijs Crevits, die oproept om studenten van de lerarenopleiding beter voor te bereiden voor het vak Frans.

Ruim 400 jongeren nemen deel aan belevingsconcert over deradicalisering in BOZAR

400 Nederlandstalige en Franstalige leerlingen uit de Brusselse regio komen op dinsdag 25 april luisteren naar het belevingsconcert (De-)Radicalize! in BOZAR. (De-)Radicalize! is een samenwerking tussen BOZAR en Democratische Dialoog, het initiatief van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) dat coachingsinterventies en -trajecten over gevoelige onderwerpen biedt op maat van het secundair onderwijs.

EhB-luchtballon als statement

Sinds enkel dagen vliegt er een reusachtige luchtballon boven Vlaanderen en omstreken met daarop het logo van de Erasmushogeschool Brussel. De samenwerking met Ballonticket Vlaanderen is een unieke kans om de wereld te tonen dat wij als hogeschool er bovenuit steken, dat we out of the box denken en grenzen willen verleggen.

Word personeelsvertegenwoordiger!

Wil je mee richting geven aan de toekomst van EhB? Stel je kandidaat als personeelsvertegenwoordiger en bepaal mee het beleid van onze hogeschool.

Je kan je kandidaat stellen voor je Departementsraad / Raad School of Arts en voor de Raad van Toezicht van EhB. Je doet dat als 'koppel' van telkens 1 man en 1 vrouw. Zo wil de Erasmushogeschool Brussel ervoor zorgen dat mannen en vrouwen even sterk vertegenwoordigd zijn in haar bestuur.

Tussen 19 april en 8 mei (9.30u) kan je je kandidatuur insturen.

Vacante mandaten:

UCOS biedt 8 studenten kans op straffe (bijna kostenloze) reis naar het Zuiden

Je moet wel snel zijn! Deadline voor kandidaatstelling is 19 april.

Waarover gaat het?

UCOS is op zoek naar een 8-tal studenten van EhB en VUB die zich in het project willen engageren. Die studenten stappen mee in de UCOS campagne rond sexual health & gender equity.

Wat verwacht UCOS praktisch van de studenten?

Engagement voor het onderwerp en de campagne…maar ook