U bent hier

Management, Media & Maatschappij

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Twee EhB'ers op podium van de Bright Club (stand-up­come­dy)

Bright Club is een avondje stand up comedy door onderzoekers en docenten voor het brede publiek. Op de volgende editie van dinsdag 28 maart mogen we voor het eerst 2 EhB’ers op het podium verwelkomen: Luc De Boever (Directeur MMM) en Geert De Wael (Docent MMM) geven het beste van zichzelf, samen met o.a. comedian Lukas Lelie. Kom hen aanmoedigen om 19u in RITCS Café! Tickets kosten 5 euro en zijn nu online beschikbaar.

EhB rondt de kaap van 6000 studenten

Het academiejaar is ruim over de helft, het tweede semester voelt alweer vertrouwd, en toch schrijft EhB nog altijd studenten in. Het gaat dan over deelnemers aan bij- en navormingen, postgraduaten of flexibele programma's. Vandaar dat wij met spanning het studentenregistratiesysteem in de gaten hielden en nu is het dan zover! De 6000e student werd ingeschreven en dat is voor de Erasmushogeschool Brussel een belangrijk signaal.

Onderzoeker Sociaal Werk deelt kennis Cultuursensitief gevangenisbeleid

Op donderdag 23 en vrijdag 24 februari presenteerde Dr. Bart Claes, onderzoeker aan de opleiding Sociaal Werk, zijn werk en onderzoek op het Europese experten seminar 'Alternatives to detention' in Bucharest (Roemenië). Het experten seminar werd georganiseerd door de Europese Gemeenschap en richtte zich naar alternatieve wijzen van werken met gedetineerden in Europese gevangenissen.

Eerstejaars Toerisme- & Recreatiemanagement leren de internationale kneepjes van het vak van TUI en Thomas Cook

Op woensdag 22 februari 2017 werden de eerstejaarsstudenten van de Bachelor in Toerisme- & Recreatiemanagement ingewijd in de wondere wereld van reisleiders in het buitenland. Touroperators TUI en Thomas Cook tekenden present en leerden de toerismeprofessionals in spe bij over het belang van service tijdens de vakantie. Topics als klachtenbehandeling, excursieverkoop en het belang van communicatie passeerden op interactieve wijze de revue.

Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding

Het departement Onderwijs & Pedagogie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) stelden op dinsdag 21 februari het project ‘Naar een Brusselse tweetalige lerarenopleiding’ voor. Dat deden ze samen met Minister Guy Vanhengel, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs en schepen Faouzia Hariche, bevoegd voor Openbaar Onderwijs in de Stad Brussel.

Erasmushogeschool Brussel en HoGent slaan de handen in elkaar

Om een antwoord te bieden op de vele uitdagingen die op het hoger onderwijs afkomen, stappen de Erasmushogeschool Brussel en de Hogeschool Gent in een strategische alliantie. Met deze alliantie engageren beide hogescholen zich om op een structurele en verregaande manier samen te werken. Het creëren van opportuniteiten voor studenten en medewerkers is het voornaamste doel, al kan de samenwerking op termijn uitmonden in een fusie.

Pagina's