Management, Media & Maatschappij

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Oud-student Journalistiek en oorlogsfotograaf Benoit De Freine stelt tentoon

Benoit de Freine is fotograaf bij Het Laatste Nieuws en stelt sinds dit weekend zijn indrukwekkende reeds oorlogsfoto's ten toon in het Hasselts Cultuurcentrum. Benoit studeerde een tiental jaar geleden af aan de bachelor Journalistiek van EhB. De indrukwekkende oorlogsfoto's van de Hasselaar De Freine vinden al langer hun weg naar de persagentschappen, media en internet. CCHA is verheugd zijn werk voor het eerst te mogen presenteren in hun fotogalerij onder de noemer 'Frontline'.

EhB-Nieuwjaarsconcert: dank voor uw komst (filmpje + foto's)

Een volledig gevulde concertzaal, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Brussel o.l.v. Péter Csaba, werken van Béla Bartók en Claude Debussy én - uiteraard - een niet te ver­sma­den receptie achteraf: dat was het EhB-Nieuwjaarsconcert 2017 in een notendop.

Herbeleef het concert in 3' 14'' minuten, met dit filmpje, of scroll door naar onder voor wat foto's.

Nora Mahammed genomineerd voor de Mixity Awards met 'Beauty Verhalen Salon'

Nora Mahammed studeerde vorig academiejaar af bij Sociaal Werk. Tijdens haar stage in Kaaitheater werkte ze aan het project "Beauty Verhalen Salon". Voor dit project werden één-op-één interviews gehouden met mensen in Brussel die uit alle hoeken van de wereld komen. Zo kwam een verzameling van aangrijpende verhalen en intieme portretten tot stand dat gepresenteerd wordt in een mobiele installatie, het Beauty Verhalen Salon.

De Erasmushogeschool Brussel haalt ruim 7600 euro op voor De Warmste Week en Think Pink

Niet minder dan 7684,18 euro stort de Erasmushogeschool Brussel vandaag op de rekening van De Warmste Week. Een week lang namen de personeelsleden en de studenten deel aan allerhande acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De hogeschool koos voor Think Pink en de verschillende campussen kleurden een hele week lang roze.