Management, Media & Maatschappij

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Erasmushogeschool Brussel en VUB versterken inbedding in Brussel en Vlaams-Brabant

Het onderwijslandschap is permanent in beweging. Ook de Erasmushogeschool Brussel en de VUB zijn continu op zoek naar partnerschappen om hun onderwijs te versterken. Om zowel de Specifieke Lerarenopleidingen als de Graduaatopleidingen (HBO5) beter te positioneren, ondertekenen beide partners binnen de Universitaire Associatie Brussel op donderdag 22 juni een samenwerkingsconvenant met de Centra Voor Volwassenonderwijs COOVI en De Oranjerie, behorend tot respectievelijk de Scholengroep Brussel en de Scholengroep Adite (Diest).

Nieuwe brochure 'dit is EhB' van de drukpers

Deze week is een nieuwe publicatie van EhB van de drukpers gerold, namelijk dit is EhB. Het is een opvallende brochure die, op basis van het jaarverslag 2016, op een frisse manier wil tonen waar de Erasmushogeschool voor staat.Het boekje - met een opvallend formaat - wordt verstuurd naar een 700 externe adressen van scholen, politici en partners die ons nauw aan het hart liggen, en in de loop van deze week krijgen alle departementen en schools voldoende exemplaren om uit te delen aan de eigen relaties.

Alumnus Sociaal Werk wint Ultima Prijs Sociaal-Cultureel Werk

Deze week werden in de Vooruit de Ultimas 2016 uitgereikt, de Vlaamse cultuurprijzen. Eén van onze oud-studenten sociaal-cultureel werk, Felix Aerts (afgestudeerd 2013), wint met zijn vzw Toestand de Ultima,  in de categorie sociaal-cultureel werk. Toestand vzw reactiveert leegstaande of vergeten gebouwen, terreinen of publieke ruimtes met acties en interventies.

Eerste conferentie Toekomstonderzoek in België

Het kenniscentrum Applied Futures Research - Open Time van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en het Museum van Hedendaagse Kunst van Antwerpen (M HKA) organiseren samen de eerste internationale conferentie over toekomstonderzoek ooit in België. Meer dan 100 professionele toekomstverkenners, designers, kunstenaars, beleidsmakers, consultants en ondernemers uit niet minder dan 23 landen nemen deel aan de uiteenlopende activiteiten. DESIGN DEVELOP TRANSFORM vindt plaats op 15, 16 en 17 juni in Brussel en Antwerpen.