Koninklijk Conservatorium Brussel | School of Arts

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

EhB-Nieuwjaarsconcert: dank voor uw komst (filmpje + foto's)

Een volledig gevulde concertzaal, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Brussel o.l.v. Péter Csaba, werken van Béla Bartók en Claude Debussy én - uiteraard - een niet te ver­sma­den receptie achteraf: dat was het EhB-Nieuwjaarsconcert 2017 in een notendop.

Herbeleef het concert in 3' 14'' minuten, met dit filmpje, of scroll door naar onder voor wat foto's.

De Erasmushogeschool Brussel haalt ruim 7600 euro op voor De Warmste Week en Think Pink

Niet minder dan 7684,18 euro stort de Erasmushogeschool Brussel vandaag op de rekening van De Warmste Week. Een week lang namen de personeelsleden en de studenten deel aan allerhande acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De hogeschool koos voor Think Pink en de verschillende campussen kleurden een hele week lang roze.

Muziekalumni scheren hoge toppen

Harpiste Anneleen Lenaerts heeft exclusief platencontract getekend bij Warner Classics, waar zij een zonet een derde album uitbracht. Anneleen is alumna van ons Conservatorium en speelt sinds 2010 als hoofdharpiste aan het Wiener Philharmonisch Orkest. Op haar meest recente album, de eerste in de exclusieve reeks, speelt zij Schubert, Robert Schumann and Clara Schumann, samen met klarinettist Dionysis Grammenos. Meer lees je hier.

Honderden bezoekers op EhB voor Dag van de Wetenschap (foto's)

Een maquette van een baroktheater van wel 10 op 8 meter groot, kinderen die hun eigen 3D-bril maken, de oefenpoppen van ons Brussels Integrated Care Simulatiecentrum (BIC Sim) ... EhB nam met maar liefst 14 interactieve en boeiende activiteiten deel aan de Dag van de Wetenschap, die plaatsvond op de EhB-campus Jette.

Het was een geslaagde editie, met honderden bezoekers. Dank aan alle EhB-personeelsleden en studenten die zich hebben ingezet om ons onderzoek open te stellen voor het grote publiek!