Koninklijk Conservatorium Brussel | School of Arts

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018.
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

EhB steunt Brussels Platform Armoede tijdens Warmste Week 2017

Het programma van activiteiten voor EhB helpt mee, onze bijdrage aan De Warmste Week, ligt nagenoeg vast. Na het succes van de inzamelactie van 2016, waar we voor het eerst een hogeschoolbrede inzamelactie organiseerden, hebben we ook dit jaar een goed doel gekozen in Brussel gekozen: namelijk het Brussels Platform Armoede. Dit platform bundelt 7 verenigingen waarin armen zelf het woord nemen. Zo willen ze bijdragen tot de armoedebestrijding vanuit de eigen ervaring van armen. Het betreft:

Wetenschapsfestival Brussel: Erasmushogeschool Brussel pakt uit met praktijkonderzoek

Op het Wetenschapsfestival Brussel van zondag 26 november pakken de vijf Nederlandstalige hoger onderwijsinstellingen uit met hun expertise en onderzoek. Muntpunt heeft de rol van gastvrouw. Van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) zullen tientallen wetenschappers, docenten en studenten present zijn om het brede publiek haar praktijkgericht, wetenschappelijk onderzoek te laten ontdekken.

Hoe breng je internationale competenties in het curriculum?

We willen alle studenten aan onze hogeschool wapenen met de nodige internationale en interculturele competenties. Daarom zullen we hen tijdens hun studie al de nodige ervaring en contacten meegeven om later professioneel mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat we onze curricula hier en daar moeten aanpassen. Daarom hebben we op donderdag 26 oktober hebben we het startschot gegeven voor het traject Internationale Competenties in het curriculum

Bibliotheek KCB genomineerd voor de Bib Web Awards 2017

De bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel is genomineerd voor de Bib Web Awards 2017 in de categorie “E-talage:collectie/dienstverlening in de online kijker”. We hebben onze nominatie te danken aan onze Facebookpagina en onze Wiki.

Maar een nominatie is nog maar het begin. Om de eindstreep te halen hebben we jouw stem nodig.

Er zijn honderden argumenten om voor ons te stemmen, maar dit zijn de drie belangrijkste: