U bent hier

Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur

gepubliceerd in:

Feestelijke opening academiejaar: schrijf je nu in!

Met het thema 'Disruptie' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 28 september feestelijk het academiejaar 2017-2018. 
Inschrijven kan via www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

De departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen ditmaal het programma voor u samen
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn).

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

Zwangerschap in Brussel: 1/3 vrouwen heeft verhoogde kans op complicaties

Zwangere vrouwen die in kansarmoede leven, lopen een hoger risico op complicaties bij zwangerschap en geboorte. In een grootstad als Brussel, waar 30% van de bevolking onder de armoederisicogrens leeft, zit bijna 1 op drie zwangere vrouwen in deze risicozone. Met de studiedag 'Kansarmoede en zwangerschap in Brussel en de rand' op dinsdag 17 oktober wil de Erasmushogeschool Brussel deze problematiek extra belichten.

EhB steunt Brussels Armoede Platform tijdens Warmste Week 2017

Na het succes van de inzamelactie van 2016, waar we voor het eerst een hogeschoolbrede inzamelactie voor De Warmste Week organiseerden, hebben we ook dit jaar een goed doel gekozen waar we in de laatste lesweek van december allerlei acties voor willen organiseren. 

We kozen deze keer voor iets in Brussel: namelijk het Brussels Armoede Platform. Dit platform bundelt 7 verenigingen waarin armen zelf het woord nemen. Zo willen ze bijdragen tot de armoedebestrijding vanuit de eigen ervaring van armen. Het betreft:

Abonneer je op de nieuwsbrief van wtnschp.be

"Het nieuwe academiejaar is begonnen en er zit weer heel wat in de pijplijn." Zo start de eerste e-nieuwsbrief van het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel, in 't kort wtnschp.be. Via dit centrum brengen we samen met de Vrije Universiteit Brussel wetenschap naar het brede publiek toe. Ons werk past in een wetenschapscommunicatieopdracht van de overheid aan alle universitaire associaties.

Pagina's