Design & Technologie

gepubliceerd in:

Heropening EhB - Reopening EhB on 24/3/2016

De Erasmushogeschool Brussel heeft beslist om vanaf morgen, 24 maart 2016, haar onderwijsactiviteiten (inclusief stages) te herstarten.

We zullen onze uiterste doen om de ongerustheid die bij velen van jullie leeft op te vangen met maatregelen die de veiligheid op de campussen verhogen, dit al zeker zolang dreigingsniveau 4 van kracht is. Nog steeds geldt trouwens dat er geen onderwijsinstellingen geviseerd worden.

Concreet houden deze maatregelen in:

De Erasmushogeschool Brussel haalt ruim 7600 euro op voor De Warmste Week en Think Pink

Niet minder dan 7684,18 euro stort de Erasmushogeschool Brussel vandaag op de rekening van De Warmste Week. Een week lang namen de personeelsleden en de studenten deel aan allerhande acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De hogeschool koos voor Think Pink en de verschillende campussen kleurden een hele week lang roze.

Studenten hacken hele nacht computersystemen

De studenten van het departement Design & Technologie van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) ‘kraken’ in de nacht van vrijdag 16 december zoveel mogelijk computersystemen en netwerken. Ze doen dat op de vierde editie van het event EHACKB, een initiatief dat de studenten ooit zelf lanceerden. Met het evenement hopen ze meer inzicht te krijgen in de strategieën die een hacker gebruikt bij het aanvallen van een systeem. De boswachters worden dus voor één dag stroper. Vlaanderens meest bekende ethical hacker (en oud-student) Inti De Ceukelaire zal het event inleiden.