U bent hier

Voetgangerszone Brussel: gevolgen voor EhB

De voetgangerszone in het centrum van Brussel breidt vanaf maandag 29 juni 2015 uit met de centrale lanen, de Zuidstraat en de zijstraten. 3000 meter fietspaden wordt toegevoegd.

De nieuwe circulatie weert het transitverkeer. Lokaal verkeer tussen de boven- en benedenstad blijft wel mogelijk.

Alle informatie over het circulatieplan vind je terug op www.circulatieplan.be. Een callcenter staat ter beschikking voor je vragen op het gratis nummer 0800/85 585 (van 9u tot 12u en van 14u tot 16u). Je kan ook een e-mail sturen naar info@circulatieplan.be.

 

Wat verandert er voor EhB?

Departement Management, Media & Maatschappij (campus Dansaert-Bloemenhof): de campus ligt net buiten de eenrichtingslus die de voetgangerszone omringt. Autoverkeer is dus toegelaten. Om de Zespenningenstraat met de auto te verlaten, adviseren we om op de Arteveldestraat linksaf te slaan richting kleine ring.

RITCS | Royal Institute for Theater, Cinema & Sound: ter hoogte van het RITCS blijft de straat tweerichtingsverkeer. Rij je stadinwaarts, dan kom je op de eenrichtingslus terecht die de voetgangerszone omcirkelt.  Hou daar rekening mee bij het zoeken naar een parkeerplaats. Wij adviseren om de parking ter hoogte van de Nieuwe Graanmarkt te gebruiken.

Koninklijk Conservatorium Brussel: Aan de Regenschapsstraat verandert weinig. Hier blijft het ook tweerichtingsverkeer, maar het wordt een belangrijkere doorgangsweg dan tot nu toe het geval was.

Uiteraard adviseert de EhB om vooral met de metro te komen. Lees hier hoe dat werkt per campus. 

Bekijjk het circuleringsplan in detail op deze website: 

Thema

Departement

Deel dit artikel