Voedingsexpert EhB legt Vlaamse studenten uit wat ze moeten eten

Docent Patrick Mullie van Voedings- & Dieetkunde vertelt in Het Laatste Nieuws hoe studenten gezond eten tijdens de blok. Hieronder het integrale artikel.

"De zware tijden van de blok zijn weer aangebroken. Tal van studenten zitten momenteel te zweten boven joekels van studieboeken terwijl ze zo veel mogelijk noten en vette vis naar binnen werken om toch maar die hersenen te stimuleren. Maar wat blijkt? Dit banale voedingsmiddel is minstens even goed!

"Wees niet arrogant en volg de voorschriften van de Wereldgezondheids-organisatie, die zijn wetenschappelijk onderbouwd!"

De belangrijkste tip voor blokkende studenten? Probeer de verleiding te weerstaan en niet naar fastfood te grijpen. Vetrijke maaltijd doen de concentratie namelijk geen goed. Eet in plaats daarvan zo veel mogelijk groenten en gezonde tussendoortjes.

Maar de prijs van het meest verrassende superfood voor tijdens de examens gaat naar... aardappelen! Voedingsexpert Patrick Mullie houdt een pleidooi voor de gekookte aardappel. "Ze mogen dan wel compleet in de vergetelheid geraakt zijn, het blijft één van de gezondste maaltijden," vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Aardappelen bevatten vitamine C, vezels en koolhydraten. Bovendien vullen ze de maag met slechts weinig calorieën." Hij betreurt dat de aardappel vandaag de dag het etiket van 'ordinair' gekregen heeft en dus bijgevolg minder gebruikt wordt. "De voedingsstijlen Paleo en Pascale Naessens raden aan om weinig aardappelen te eten omdat ze te veel koolhydraten bevatten en dat zou slecht zijn. Ik denk dan: wees niet arrogant en volg de voorschriften van de Wereldgezondheids-organisatie, die zijn wetenschappelijk onderbouwd."

Kom maar op met die aardappelen!"

Departement