U bent hier

VKP, de VriendenKring Personeel van EhB, bezoekt de Plantentuin Meise

5 jaar geleden besliste EhB om zich te associëren met de ‘gepensioneerdenbond’ van associatiepartner VUB. Samen met hen en het UZ Brussel richtte ze een vzw op met als doelstelling activiteiten voor onze oud-personeelsleden te organiseren, maar ook om als ‘ambassadeurs’ voor onze instellingen op te treden.

Over welke activiteiten het gaat, kan men lezen in de voorbije Nieuwsflashes bij’ Nieuws’ op de website van VKP.

Tot vandaag genoten wij, als kleine broertje, vooral van de activiteitenplanning van de VUB, die al jaren een degelijke werking hebben, maar ook de gepensioneerde EhB-ers brachten al wat initiatieven aan. Zo organiseerde Gerda De Cock (oud-departementshoofd Gezondheidszorg) een dagvullende bezoek aan de Dossinkazerne en Manufactuur de Wit (restauratie oude wandtapijten) in Mechelen.

22 mei bezoek aan Plantentuin Meise: inschrijven tot 2 mei.

Francis Vander Mynsbrugge ((oud-departementshoofd Horteco) heeft binnenkort, op 22 mei  een bezoek geregeld aan de Nationale Plantentuin van Meise, waar EhB sinds de verhuizing van het departement Horteco van Vilvoorde naar Jette, kind aan huis is om onze studenten Landschaps- & Tuinarchitectuur Plantenkennis bij te brengen. Samen met Henri Eisendrath (de  UAB-‘liaison-officer’), die voor UPV (Uitstraling Permanente Vorming van VUB) de Wetenschapskaravaan organiseert, zal de Plantentuin ons op 22 mei ontvangen met ’s morgens een rondleiding in de tuinen en ’s namiddags een inleiding door hun CEO Steven Dessein, een bezoek achter de schermen (o.a. labo’s) en een uiteenzetting over het onderzoeksproject van onze EhB-Landschapsarchitectuurvorsers over ‘Groen in de Stad’.

Het belooft een succesbezoek te worden, want er zijn al een 30-tal inschrijvingen. De dagprijs, all-in (bezoek en lunch + verfrissingen) komt op 45 euro per persoon, uiterlijk 4 mei te storten,  op reknr. BE92 6528 2200 1223 van de Vriendenkring met vermelding “Meise”. De storting geldt als bevestiging van uw inschrijving!

Meer informatie krijg door een mailtje naar francis.vander.mynsbrugge@telenet.be

Thema

Departement

Deel dit artikel