U bent hier

VisitBrussels zet kanaalzone in de kijker met overtuigende video

(bron: brusselnieuws.be)

De kanaalzone krijgt al enkele jaren bijzondere aandacht van veel Brusselaars, maar voor veel occasionele bezoekers blijven de wijken rond het water een blinde vlek. VisitBrussels probeert daar iets aan te doen.

De toeristische dienst pakt daarom uit met een nieuwe rubriek op haar website: 'Rond de kaaien'. Daarin heel wat informatie over de markten van Abattoir en de site van Thurn & Taxis maar ook brouwerij Cantillon, de waterbus, kunst in de openbare ruimte en het nachtleven in de buurt.

Om twijfelaars te overtuigen is ook een promotievideo gemaakt met de titel By the Canal, a day on the move in the heart of Brussels. In het filmpje is er ook aandacht voor de roeiclub in Anderlecht, Brussel-Bad, sterrestaurant La Paix aan de slachthuizen, de winkels van de Dansaertstraat, het Kaaitheater en Wiels.

VisitBrussels werkt ook aan een gids met wandelingen en fietstochten langs het kanaal en door de buurten eromheen. Voor de promotie van het kanaal werkt de toeristische dienst samen met het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling (ATO) van het Gewest.

 

Thema

Departement

Deel dit artikel