Visit.brussels lanceert 'be a student, be .brussels'

Op initiatief van visit.brussels, bundelen Nederlandstalige en Franstalige hogescholen en universiteiten in Brussel bundelen voor het eerst de krachten om bloggers, youtubers en instagrammers uit België en het buitenland te ontvangen. Het initiatief is bedoeld om hen in de maanden juni en juli, enkele dagen te laten kennismaken met de geneugten van het studentenleven in het hart van de Belgische hoofdstad, zodat ze daarover op hun favoriete sociale netwerken kunnen berichten.

Brussel heeft studenten van allerlei slag enorm veel te bieden: kwalitatief onderwijs, uiteenlopende studierichtingen, een eindeloos aantal culturele activiteiten, een ongeëvenaarde openheid van geest en een uitzonderlijk dynamisch nachtleven. Ieder jaar komen ze (vanuit België en het buitenland) massaal genieten van het onderwijs en het kader dat de hoofdstad van Europa te bieden heeft. Dat willen de initiatiefnemers met deze actie bestendigen. Ze richten zich daarom rechtstreeks tot jongeren die zich opmaken voor hogere studies, én hun ouders.

Om hen helemaal in de sfeer te brengen, worden de beïnvloeders van het net in juni en juli enkele dagen op sleeptouw genomen door studenten uit richtingen die hen interesseren: wetenschappen, menswetenschappen, mode, podiumkunsten, beeldende kunsten, ... Zo maken ze stuk voor stuk een unieke en gepersonaliseerde ervaring mee! Die zal hun verhalen over het Brusselse studentenleven zeker inkleuren.

Sommige Brusselse hogescholen en universiteiten voerden uiteraard al promotie, maar 'be a student, be .brussels' brengt alle Nederlandstalige en Franstalige hogescholen en universiteiten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor het eerst samen.

De creaties van de influencers worden, ongeacht het oorspronkelijk communicatiekanaal, gegroepeerd op een nieuw platform: www.study.brussels. Vanaf nu zijn daar de namen te zien van de webgoochelaars die aan de actie zullen meewerken. Op de sociale media is het project te volgen via de hashtag #studyinbrussels.

Departement