Vijf conservatoriumstudenten bij laureaten Supernova van Klara en Canvas

Supernova is een wedstrijd die drie winnende laureaten steunt met diverse podiumkansen en media-aandacht op Klara en Canvas. Van september tot december 2015 selecteerde een bekend musicus of organisator uit alle inschrijvingen wekelijks één ensemble en verantwoorde zijn of haar keuze in 'Boetiek Klassiek' op Klara.

In december herleiden deze musici samen met de partners van Supernova de longlist van 12 ensembles tot een shortlist van 6 ensembles, die zich vervolgens op maandag 18 januari 2016 voorstelden aan een jury en potentiële programmatoren. Die dag werden de 3 laureaat-ensembles bekend gemaakt die een podiumplek op het Klarafestival krijgen (21 maart 2016).

Een van de winnaars is het Tmesis ensemble, bestaande uit Diede Verpoest (viool), Alexandra Lelek (violoncello), Tim Mulleman (piano), Geraldine Clement (fluit) en Panagiota Giannaka (klarinet), allemaal studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Het concert gaat vanavond door in Théâtre Vaudeville.

Supernova is een samenwerking tussen CC Ter Dilft, CC Strombeek, CC Dilbeek - Westrand, Festival van Vlaanderen Brussel Klarafestival, Klara, Kunstenpunt, het Vlaamse Overheidsdepartement CJSM. Ism Poppunt & zijn kansenplatform vi.be

Meer info lees je hier.

Departement