VDAB: zeker van werk met deze EhB-opleidingen

Onlangs publiceerde de VDAB haar studie over schoolverlaters en werk. Daaruit blijkt welke onderwijsopleidingen een goede kans tot een job bieden. Ze gingen na welke studenten die in 2014 afstudeerden, in 2016 nog bij de VDAB ingeschreven staan als werkzoekende.

Voor EhB zijn er drie professionele bacheloropleidingen in het lijstje die een garantie op snel werk bieden: Landschaps- & Tuinarchitectuur,  Verpleegkunde en Vroedkunde (de andere uit de top 10 bieden wij niet aan). Voor de eerste groep zijn er géén studenten die na 2 jaar nog werk zoeken, voor de twee zorgkundige opleidingen gaat het om minder dan 3%. Opvallende cijfers die dezer dagen toch wel van belang zijn. Niet in de top 10, maar ook hoog onder het Vlaams gemiddelde eindigend zijn de opleidingen Toegepaste Informatica, Hotelmanagement, Biomedische Laboratoriumtechnologie, Kleuter- en Lager Onderwijs , Wil je meer horen over deze werkzekere - of andere - opleidingen, kom dan naar de infodag van 3 september.

Lees meer over de interessante cijfers via deze link. En onthou ook dat de beste basis om te slagen in een studie uiteraard wel is dat je het allereerst graag moet doen!

(afbeelding: vdab.be)

Departement