Uitreiking Prijs beste Brusselse leraar

Het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs, kortweg BEO, ging opnieuw op zoek naar de beste leraar van Brussel. Op 9 december, tijdens de gezamenlijke diplomauitreiking van de lerarenopleidingen, wordt de winnaar bekend gemaakt door Caroline Gennez, voorzitter van de Universitaire Associatie Brussel.

Beijk hier de genomineerden.

Wat is de beste BrusseLeraar?

De beste BrusseLeraar bekijkt de Brusselse context als een uitdaging, wil nergens anders lesgeven, voelt zich een wereldburger.  Hij of zij woont in Brussel of pendelt iedere dag met veel enthousiasme naar onze hoofdstad om les te geven. Meertaligheid en grootstedelijkheid zijn voor de BrusseLeraar kansen, geen belemmeringen. Meer dan anderen wil de BrusseLeraar in de klas en daarbuiten het verschil maken en het beste halen uit élke leerling.

Enkel leraren die lesgeven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Nederlandstalig kleuter-, lager-, secundair, kunst- of volwassenenonderwijs) konden deelnemen. Drie winnaars ontvangen elk een prijzenpakket én mogen het team van FM Brussel en TV Brussel op hun school verwachten voor een filmreportage.

Weet u nog?

Vorig jaar kaapte EhB-alumna Lotte Selders de titel van 'Beste Brusseleraar' weg.

Departement