UCOS tegen afval met fotowedstrijd en Zero Waste Day

UCOS,  het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking, is een educatieve NGO gelegen aan de campus van de Vrije Universiteit Brussel. UCOS werkt samen met studenten en docenten van Vlaamse hoger onderwijsinstellingen aan meer internationale solidariteit en duurzame ontwikkeling en het versterken van wereldburgerschapscompetenties.

UCOS organiseeert in april twee initiatieven rond afval en recyclage.

Fotowedstrijd TRASHURE (From Trash to Treasure) van 12 tem 20 april 2016

Van 12 april tot en met 20 april 2016 organiseert UCOS, in het kader van "International Mother Earth Day" op 22 april, een fotowedstrijd met als thema het hergebruik, de beperking en de recyclage van afval over de hele wereld. UCOS roept alle studenten aan Belgische universiteiten en hogescholen om in hun persoonlijk fotoarchief te duiken en om alle foto´s die in aanmerking kunnen komen, door te sturen naar silke.lueg@ucos.be . Op 21 april zullen de winnaars bekend worden gemaakt via onze website en Facebookpagina. De winnaars ontvangen het zeer gegeerde fotoboek "Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot (OVER)" en zullen hun foto's tentoongesteld zien worden op de VUB-campus in Etterbeek.

Alle verdere informatie en voorwaarden vind je hier.

Zero Waste Day op 21 april 2016

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Aarde organiseren UCOS en Green Team VUB, in samenwerking met S.E.A, op 21 april “Zero Waste Day”, een dag in het teken van de zoektocht naar alternatieven voor onze steeds groter wordende afvalberg. Die dag kan je van 12u tot 16u op de VUB-campus in Etterbeek jouw defecte spullen gratis laten repareren! Bovendien kan je in het bijhorende Recupel-inzamelpunt jouw oud en kapot elektrotoestel inruilen voor een gratis pintje (tot 18u)!
Heb je geen kapotte spullen? Dan kan je even komen uitblazen aan onze bar-tent voor een drankje of passeren langs de Oxfam-stand met producten met korte houdbaarheidsdatum voor een vrije bijdrage!
Die dag openen we eveneens onze tentoonstelling met de winnend foto’s van onze fotowedstrijd TRASHURE. Meer info om aan deze wedstrijd deel te nemen, vind je hier.

De volgende spullen kan je laten herstellen op ons repair-café:
- Kledij (indien rits of knopen moeten vervangen worden, gelieve wel zelf het nodige vervangmateriaal mee te nemen)
- Computers / IT-support
- Kleine huishoudelectronica
- TV’s en andere schermen
- Meubels
- Fietsen (voor kleine reparaties)

Allen daarheen!

Departement