UCOS biedt 8 studenten kans op straffe (bijna kostenloze) reis naar het Zuiden

Je moet wel snel zijn! Deadline voor kandidaatstelling is 19 april.

Waarover gaat het?

UCOS is op zoek naar een 8-tal studenten van EhB en VUB die zich in het project willen engageren. Die studenten stappen mee in de UCOS campagne rond sexual health & gender equity.

Wat verwacht UCOS praktisch van de studenten?

Engagement voor het onderwerp en de campagne…maar ook

• beschikbaarheid tijdens de voorbereidingsdagen: 12-14 mei en 26-29 juni
  • deelname aan de reis naar een van de landen in het zuiden: India, Oeganda of Congo. Precieze data nog niet bekend (3 weken in de periode juli- september)
  • engagement om actief deel te nemen aan de campagne in het najaar 2017

Ook laatstejaarstudenten kunnen zich dus kandidaatstellen, op voorwaarde dat ze bereid zijn om zich in september-december te engageren voor de campagne.

Wat moet dat kosten?

Dankzij de financiële steun van DGD (ontwikkelingssamenwerking) en van het Brussels gewest zijn bijna alle kosten door UCOS gedragen.

De student betaalt enkel

• Verblijfskosten tijdens de voorbereidings- en terugkomweekends (€ 20-30/weekend)
  • Kosten voor paspoort en visum
  • Inentingen en medicatie
  • Lokale uitgaven voor maaltijden en persoonlijke uitgaven tijdens de reis

Kandidaturen

Studenten kunnen zich kandidaat stellen tot 19 april via dit formulier. Veel tijd is er dus niet…..

Alle details over het project kan je vinden op: http://www.ucos.be/nl/aanbod/change/word_changemaker-1084.html

We zullen studenten vanuit het international office informeren en verspreiden de oproep ook op de sociale media, maar het zou goed zijn dat de info ook binnen de opleidingen verspreid wordt.

Voor vragen kan je (en ook de studenten) terecht bij Bram Cleys van UCOS, 02 614 81 64.

Departement