tvbrussel volgt stagiaire Emily tijdens stage in basisschool St-Joost-Aan-Zee

Ter gelegenheid van de lancering van de vernieuwde samenwerking tussen EhB, VUB en CVO Coovi, ging tvbrussel langs bij een derdejaarsstudente Lager Onderwijs. Ze zagen hoe het is om anderstalige kinderen te begeleiden bij de eerste stappen in het Nederlands. Emily getuigt hoe haar Syrische nieuwkomertjes haar motiveren. Ze zegt ook later voor een job in Brussel te willen kiezen: "Het geeft gewoon meer voldoening", zegt ze. Emily heeft ook nog een tip voor haar lesgevers: "We leren dan wel Frans om lessen Frans te geven, maar we zouden ook moeten leren hoe we met die anderstalige kinderen moeten omgaan."

Daarna trokken de journalisten van tvbrussel naar het Brussels Parlement, waar 's middags de ondertekening van de samenwerking op het programma stond, gevolgd door een druk bijgewoonde studiedag.

Meer weten over de samenwerking: www.eduxl.be.

Lees hier het persbericht of bekijk de foto's.

Departement