Toerismestudenten leiden Brusselse kinderen op tot stadsgids

Twintig toerismestudenten van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) gaan op drie zaterdagen Brusselse kinderen opleiden tot stadsgids. Als afsluiter zullen de kinderen als een volleerde gids hun familieleden en vrienden rondleiden in de hoofdstad. Dit project kadert in het programma ToekomstATELIERdel’Avenir (TADA), de weekendschool van Sofie Foets. Dankzij TADA krijgen Brusselse kinderen uit moeilijke wijken een inkijk in de wereld van verschillende beroepen. Dit keer is het de beurt aan de toerismesector.

Een 20-tal studenten uit het eerste en tweede jaar Toerisme- & Recreatiemanagement en enkele docenten zullen in Sint-Joost-ten-Node een lessenreeks geven rond toerisme, waarbij als thema ‘gidsing’ werd gekozen. De TADA-leerlingen worden via interactieve ateliers voorbereid om een rondleiding te geven in Brussel. De laatste dag van de lessenreeks zullen de leerlingen voor hun ouders, vrienden en sympathisanten van TADA zelf een gidsbeurt geven.

Het project past in het maatschappelijk engagement dat EhB opneemt ten opzichte van Brussel. Toerisme- & Recreatiemanagement is nu al de vierde opleiding die ingaat op de vraag van TADA. Elke zaterdag ontvangt TADA een 150 kinderen. Op die manier geeft de organisatie de onderwijsinstanties en families uit Sint-Joost een duwtje in de rug. Concreet bezoeken ze professionals om kennis te maken met gepassioneerde experts uit een breed scala van vakgebieden. Sinds 2015 bestaat TADA ook in Anderlecht (Kuregem) en Molenbeek.

Voor deze lessen en de wandeling met de kindergidsen op 28 mei 2016 wordt de pers hartelijk uitgenodigd.

Gelieve contact op te nemen met Luc De Wispelaere voor de plaats van afspraak.

De lessenreeks vindt plaats op:

• zaterdag 30 april (9 tot 11.30u)
  • zaterdag 14 mei (10 tot 15u)
  • zaterdag 28 mei 2016 (10 tot 15u, met in de namiddag de wandeling door de kindergidsen)

Erasmushogeschool Brussel
opleidingshoofd Toerisme- & Recreatiemanagement