Tentoonstelling Congolees studentenkunstproject MAONO in MHKA Antwerpen

Op woensdag 28 mei gaat de tentoonstelling MAONO 0201234 in het M HKA van start. De tentoonstelling stelt kunstwerken voor van Congolese kunstenaars uit 10 verschillende disciplines die tot stand kwamen na een samenwerking met studenten van de Erasmushogeschool Brussel en toekomstonderzoekster Maya van Leemput.

Maono betekent ‘visie’ in het Swahili. Voor dit project gingen vijftien kunstenaars uit Lubumbashi in op de uitnodiging deel te nemen aan een toekomstverkenning, en samen met studenten en jongeren uit hun eigen stad en uit Brussel toekomstbeelden vorm te geven.

Benieuwd? Vanaf 28 mei tot 29 juni kan je de kunstwerken bewonderen in de Inbox op de vijfde verdieping in het M HKA (Musuem van Hedendaagse Kunst Antwerpen).

Meer lees je in dit artikel.