U bent hier

Tal van RITCS-alumni in de spotlights

Op de opening van het Theaterfestival Antwerpen, dat loopt van 25 augustus tot 4 september, mocht Aurelie Di Marino (alumna Regie) het woord nemen in de 'State of the Youth'. Momenteel woont en werkt zij in Brussel en is ze actief bij BRONKS, De Theatermaker en K.A.K., de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars. Haar State of the Youth gaat over de noodzaak van verlangen en over de theatermaker als ontdekkingsreiziger. Lees meer hier.

Alumna Barbara Claes is dan weer genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2016. De prijs voor de beste toneeltekst bedraagt zomaar eventjes 10.000 euro,en drie jonge scenaristen zijn nog in de running. Barbara hoopt uiteraard met haar met poëtische stuk Akaaremoertoe Bahikoeroe op goed nieuws.

Alumna Lize Spit staat met haar bestseller Het Smelt op de long list van de ECI Literatuurprijs, toch ook goed voor 50.000 euro. Dit boek, dat al meer dan 100.000 keer over de toonbank ging, moet opboksen tegen 25 andere titels om op de shortlist te geraken. Lize Spit studeerde in 2010 af in Audiovisuele Kunsten - Schrijven, en is naast schrijfster ook docent aan LUCA.

(afbeelding: Akaaremoertoe)

Thema

Departement

Deel dit artikel