U bent hier

Symposium over belang Chinees en Latijn als studentenproject

De laatstejaarsstudenten Office Management organiseren woensdag 6 mei een symposium rond het belang van de Chinese en Latijnse taal, met als titel “Chinees, steek daar je Latijn eens in!”, en dit in samenwerking met het GO!Meertalig Atheneum Woluwe (MAW)

Het symposium vindt plaats op woensdag 6 mei 2015 vanaf 18.00 uur op de campus van de secundaire school. Door middel van workshops, een infobeurs, initiatielessen en een gastcollege worden de deelnemers attent gemaakt op het belang van beide talen.

Om lessen Chinees populairder te maken en het Latijn nieuw leven in te blazen, organiseert het MAW het symposium “Chinees, steek daar je Latijn eens in!”. Huidige en toekomstige leerlingen, ouders, leerkrachten en andere taalgeïnteresseerden krijgen er initiatielessen Latijn en Chinees, workshops rond beide culturen en een gastcollege met interessante sprekers zoals professor Christian Laes (UA) en sinoloog Philip Vanhaelemeersch (Howest). Na afloop van het evenement kunt u genieten van heerlijke hapjes en drankjes aangepast aan het thema.

De initiatielessen Chinees en Latijn worden gegeven door ervaren leerkrachten van het MAW zelf. De deelnemers leren gedurende deze les de basisprincipes van de talen. Op de infobeurs zullen naast de workshops en demonstraties Tai-Chi, pottenbakken en Chi Neng Qigong ook de Erasmushogeschool Brussel, de Vrije Universiteit Brussel en de Vereniging België-China aanwezig zijn met algemene infostandjes.

Op het einde van het evenement zal niemand met lege handen naar huis gaan. Alle deelnemers krijgen een goodiebag aangeboden en wie deelneemt aan de enquête maakt kans op één van de drie hoofdprijzen (etentje voor twee in Grand Casino Brussels – Viage, in Xu Ji Chinees restaurant of in I Latini Italiaans restaurant).

Verder hoopt het MAW op de aanwezigheid van bekende gasten zoals de ambassadeur van de PR China in België, Brussels minister Guy Vanhengel en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Het symposium start om 18.00 uur en vindt plaats op de campus van het MAW (Grote Prijzenlaan 59, 1150 Sint-Pieters-Woluwe). Deelname is gratis en open voor iedereen. Als je graag aanwezig zou zijn, gelieve je dan in te schrijven op de website www.atheneumwoluwe.be voor 3 mei 2015.

Hopelijk tot dan!

Praktische info Symposium:

  • Woensdag 6 mei 2015 vanaf 18.00 uur
  • Campus MAW, Grote Prijzenlaan 59, 1150 Sint-Pieters-Woluwe
  • Inschrijven (gratis) voor zondag 3 mei 2015
  • Contact: 02/771 37 42 of info@atheneumwoluwe.be

Thema

Departement

Deel dit artikel