Studenten Toerisme- & Recreatiemanagement winnen eerste TOBOS-award met kerkhofapp

TOBOS (Toeristische Overheid, Bedrijfsleven en Onderwijs in Samenwerking) reikte op woensdag 9 december zijn award uit voor de beste master- en bachelorproef in de toerisme- en hotelsector. Stéphanie Hotton, Kyra Van Caelenberg en Glenn Cauwenberghs, oud-studenten Toerisme- & Recreatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel, ontwikkelden het innovatieve concept Grave Tracker en wonnen daarmee de eerste prijs. Grave Tracker is een verkenningstool voor jongeren voor het kerkhof Père-Lachaise in Parijs.

Grave Tracker is een mobiele applicatie om jongeren tussen 15 en 18 jaar een waardevol kerkhof, Père-Lachaise, te laten verkennen op een manier die past bij hun leefwereld. De studenten hebben met hun eindwerk bewezen dat hun onderzoekende houding en kritische reflectie lonen, dat creativiteit en realiteitszin helpen en dat ze voldoende bagage hebben om resultaatgericht aan de slag te gaan.

“Het beloonde werk is zeer goed omdat het in haast alle opzichten beantwoordt aan de concrete opdracht: creëer een innovatief toeristisch-recreatief product dat aansluit bij een trend, in dit geval dark tourism. Stéphanie, Kyra en Glenn hebben getoond dat een degelijke literatuurstudie ook een goede voedingsbodem is voor creativiteit”, aldus een tevreden coach en coördinator Chris De Smedt.

Op het TOBOS-event in het hoofdgebouw van Jetairport kregen alle hogescholen van Vlaanderen de kans om hun innovatief toeristisch-recreatief product voor te stellen aan mensen uit het werkveld. De sector zoekt zo professionele vakantiemakers die flexibel, creatief en veelzijdig zijn en die probleemoplossend kunnen handelen.

Erasmushogeschool Brussel
Toerisme- & Recreatiemanagement, coördinator bachelorproeven