Studenten Office Management behalen studiepunten in Warschau

Zes studenten uit het derde jaar Office Management vertrekken midden oktober naar Warschau om daar deel te nemen aan een Europees project van Businet (een alliantie van Europese managementscholen).

Studenten Margo, Ynke, Sofie, Joren, Liesa en Alicja zullen daar, samen met een 100-tal studenten uit diverse Europese landen (Spanje, Tsjechië, Litouwen, Nederland...) een week lang werken op een casus over interculturaliteit. Zij zullen een programma opstellen waarmee een internationaal bedrijf zijn expats kan trainen in interculturaliteit. Verder staan ook bedrijfsbezoeken, een cultureel stadsbezoek en bezoek aan de universiteit gepland.

De output van deze 6-daagse is een trainingsprogramma, uitvoerig toegelicht in een paper én presentatie voor een internationale jury (docenten van de deelnemende partners). Maar veel belangrijker is het feit dat studenten hierdoor interculturaliteit in zijn diverse aspecten aan den lijve ondergaan (communicatie, teamwork, leiderschap, organisatie).

Dit project kadert volledig in het vak Cross Cultural Management, waardoor de studenten de 3 studiepunten hiervoor behalen via het Businet-project. EhB kan hieraan deelnemen dankzij het partnerschap met de Luikse hogeschool Helmo.

Departement