U bent hier

Studenten nemen append deel aan event

De studenten Toerisme- & Recreatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel nemen op maandag 26 oktober deel aan een masterclass die de nieuwste technieken in de eventorganisatie presenteert. Ze leren ook de vele mogelijkheden kennen van online communicatie, gecombineerd met klassieke presentatievormen. Speciaal voor deze masterclass werd een eventapp ontwikkeld. Via deze app kunnen studenten met hun smartphone onder meer de presentaties volgen, informatie over de sprekers raadplegen, de lijst met aanwezigen consulteren en het eventprogramma bekijken.

Deze masterclass kadert binnen het opleidingsonderdeel ‘Meetings Industry’, een vak dat in het Engels gedoceerd wordt aan de studenten van het derde jaar Toerisme- & Recreatiemanagement. Een hele dag delen specialisten uit de meetings industry hun ervaringen en bieden ze inzichten in hun specifieke tak van deze sector.

Het geheel wordt opgevat als een heus meetingevent en het wordt de hele dag professioneel ondersteund door Streamdis, een mediabedrijf gespecialiseerd in het online verzorgen van events. Webcasting, webconferencing, videoconferencing, cloudconferencing, sms- en twitterwalls, … Streamdis beschikt over alle technische knowhow om van een meetingevent een online gebeuren te maken.

Speciaal voor deze masterclass ontwikkelde het bedrijf een eventapp. Via deze app kunnen studenten onder meer het eventprogramma bekijken, informatie over de sprekers raadplegen, de lijst met aanwezigen consulteren en de presentaties volgen. Daarnaast wordt deze interactieve tool de dag zelf ook gebruikt om gericht vragen door te sturen naar de gastsprekers en voor het voeren van discussies.

Naast de uitwerking van deze applicatie, zorgt Streamdis er ook voor dat de uiteenzetting van alle gastsprekers gewebcast wordt. De hele dag zullen camera’s de presentaties registreren.


Meer info

Erasmushogeschool Brussel
bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement

Ann Van Leeuw

tel.: 02/213 61 10
e-mail: ann.van.leeuw@ehb.be

of

Erasmushogeschool Brussel
departement Management, Media & Maatschappij

Tine Kellens

tel.: 02/213 61 89
e-mail: tine.kellens@ehb.be

Thema

Soort nieuwsbericht

Departement

Deel dit artikel