Studente Sociaal Werk onderzoekt thema islamofobie voor eindwerk

Rabia Saddik is  studente van het 3e jaar Sociaal Werk (optie Maatschappelijk Werk). Zij doet voor het tweede jaar op rij haar stage op Kif Kif in Antwerpen. Kif Kif is een interculturele beweging die strijdt tegen racisme en discriminatie en voor gelijkheid. Kif Kif wil mensen een andere stem laten horen over de interculturele samenleving door het organiseren van activiteiten, debatten, open fora en ook hun website. Kif Kif is dus op en top een stageplaats voor toekomstige sociaal werkers.

Rabia haar stageproject en eindwerkonderwerp gaan beiden over het thema islamofobie (als een vorm van discriminatie) en het effect daarvan op het welbevinden van jongeren.

Daarom schreef ze een artikel over het project Kritisch Denken in het KTA in Lokeren.  Zelf zegt ze hierover : "Het artikel gaat over een mooi intitatief van leerkrachten te KTA Lokeren die hun jongeren kritisch in de maatschappij willen leren staan. Een kritische blik ontwikkelen die hen toelaat om niet te vervreemden en de verkeerde kant op te gaan. Een mooi initiatief dat in het licht gezet mocht worden volgens mij."

Het volledige artikel van Rabia over dit project kun je hier lezen.

(foto: KifKif.be)

Departement