Student zoekt fiets in Brussel

Op dinsdag 20 oktober organiseert Br(ik Marché Vélo in en rond de Brusselse Beursschouwburg, waarmee de organisatie studenten stimuleert om op de fiets te kruipen. Deze editie van het studentikoze fietsfeest huldigt de verkeersvrije zone in hartje Brussel in en slaat haar tenten op aan de August Ortsstraat, vlak voor de Beursschouwburg.

Marché Vélo is een markt voor tweedehands fietsen met toeters en bellen. In een gezellig kader van DJ’s en pintjes kunnen studenten er snuisteren tussen stadsfietsen, fixies en retro koersfietsen. Verder kan je jezelf ook wagen aan de fietsveiling.

Ook trotse bezitters van een stalen ros kunnen er terecht om hun fiets te laten graveren of om hem te laten herstellen door de Velofixer. Of je kan het gewoon zelf doen. Enkele Brusselse fietsateliers leren er je alles om je tweewieler zelf te onderhouden. En wie zijn extreme liefde voor de fiets wil betuigen kan nog een stapje verder. Op Marché Vélo zijn er workshops om je fiets te pimpen met een kleurige fietsbel, zelfontworpen spatbord en zelfs hoogstpersoonlijk 3D-geprinte accessoires.

De 5de editie breidt het feest zich uit tot op de straat. De fietsende studenten gaan voluit voor zachte mobiliteit en vieren de autovrije zone in Brussel-stad. In dat kader vertoont Marché Vélo de docufilm Bikes vs Cars, die pertinente vragen stelt over mobiliteit in een stedelijke context en is er een foto-expo met knotsgekke fietssituaties.

En voor wie dit allemaal wat te hoog gegrepen is kan misschien deelnemen aan de wedstrijd om ter traagste fietsen.

Marché Vélo, dinsdag 20 oktober van 16u tot 20u in Beursschouwburg in Brussel.
Bekijk hier het volledige programma.

Fietsroutes naar EhB-campussen

Trouwens heeft Br(ik ook fietsroutes uitgetekend naar onze campussen! Met een video tonen ze je de weg.

• VUB & EhB campus Jette – Go Green. Klik hier voor de video of de kaart

Wat zie je in de video?

Campus Jette ver? Nee hoor! Wij zochten en vonden een snelle route boordevol romantiek, terrasjes en groen. Je zou zelfs vergeten dat je in de hoofdstad van Europa zit! Hoezo, Brussel een drukke stad? Nathalie waande zich voor één keer terug studente en testte voor jullie deze route uit.

• EhB campus Kaai – Chillax aan het kanaal: Klik voor de video of de kaart. :

Wat zie je in de video?

Van het centrum en naar campus Kaai fietsen is een plezierritje dankzij de platte wegen en het prachtig zicht op het water. Neem de de insider-route vanaf het centrum en geniet op de terugweg van de kleurrijke schoonheid van het kanaal.