Samen studeren voor de tweede zit

Samen studeren zit in de lift. Studentenservicedesk Br(ik speelt hier al op in sinds 2012. Voor het derde jaar op rij organiseert Br(ik samen met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Study Spaces in het Brussels Gewest. Ook in de tweede zitperiode slaan zij de handen ineen. Zo kunnen studenten op veertien rustige locaties in Brussel terecht om zich voor te bereiden op de examens.

Tussen 8 augustus en 2 september 2016 zetten verschillende gemeenschapscentra, bibliotheken en andere organisaties hun deuren open voor blokkende studenten. Een nieuwkomer in het rijtje van Study Spaces is Gemeenschapscentrum de Vaartkapoen in Sint-Jans-Molenbeek.

De Vaartkapoen speelt zo in op een vraag van de eigen vrijwilligers en studenten uit de buurt. Samen met Br(ik biedt ze van 8 augustus tot en met 31 augustus 40 plaatsen aan in twee lokalen. Er is een ontspanningsruimte waar studenten kunnen lunchen en gratis koffie krijgen.

Deze zomereditie zijn blokkende studenten ook welkom in Muntpunt en in gemeenschapscentra de Kriekelaar, de Kroon, Elzenhof, de Zeyp, den Dam, de Linde, Heembeek-Mutsaard, Op-Weule, Ten Noey en bibliotheken Joske en Sans Souci.

Daarnaast kan er opnieuw geblokt worden in het VGC-administratiehuis en dat al vanaf 1 augustus.

Departement