Sam De Bruyn over sociale media en reizen

Sam De Bruyn, ook wel bekend als radiopresentator van Studio Brussel en Q-music, bracht vandaag een bezoek aan onze campus. Hij gaf een gastcollege voor de studenten Toerisme- en Recreatiemanagement in het kader van het vak professionele communicatie. Wat een radiopresentator doet in de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement? Dat heeft alles te maken met zijn reisblog, Håndbagage.

Hoe gebruik je sociale media als een professioneel communicatietool? Sam De Bruyn gaf de leerlingen allerlei tips. Denk na over de doelgroep, blijf geloofwaardig en denk vooral na over wat je wel en niet post. Wat zijn reisblog betreft “draait alles rond het verhaal”, aldus De Bruyn. Vanuit die visie onderscheidt hij zich met zijn reisblog van alle anderen. Hij reist vaak, licht, goedkoop en kort. Hij bezoekt een stad voor 48 uur en maakt daar 48 foto’s van. Zo maakt hij van elk land zijn eigen verhaal, op een geloofwaardige manier.

Hij leerde de studenten niet alleen nadenken over de mogelijkheden van sociale media, maar bracht hen ook heel wat bloginspiratie bij. Een voltreffer.

Departement