RITCS Theater en HKU (Utrecht) slaan handen in elkaar voor afstudeerproject Spel-opleidingen

De theateropleidingen van het RITCS en HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) zetten voor hun spel-studenten een gemeenschappelijk afstudeerproject op poten. Onder begeleiding van Stef Lernous, RITCS-docent en chef van Abattoir Fermé, zetten de Master-studenten Spel van het RITCS en de laatstejaars van de Acteeropleiding HKU hun tanden in de Bacchanten van Euripides. Een studente van het laatste jaar van onze BA Podiumtechnieken staat in voor techniek. Het eindresultaat wordt een professionele voorstelling die in première zal gaan in kunstencentrum NONA in Mechelen en nadien op tournee gaat langs Utrecht, Amsterdam (ITS Festival), Oostende (Theater aan Zee) en Antwerpen (Troubleyn-theater).

Professionele samenwerkingspartners als deBuren, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, d e  t h e a t e r m a k e r  en Theater Aan Zee zorgen mee voor financiële ondersteuning. Met dit uniek initiatief zet de spel-opleiding van het RITCS na Lizzie Borden haar ambities door om de Master-studenten in volwaardige omstandigheden te laten afstuderen en hen tegelijk maximale kansen als professionele toneelspeler te bieden.

Contact: Karel Vanhaesebrouck, opleidingshoofd Drama & Podiumtechnieken RITCS, Karel.Vanhaesebrouck@ehb.be

Departement