U bent hier

RITCS stelt theaterstrateeg aan hoofd opleidingen Drama

RITCS, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, heeft Hendrik De Smedt (1975) aan het hoofd geplaatst van haar opleidingen Drama en Podiumkunsten. De Smedt is zelf in 1999 afgestudeerd als meester in het Drama aan het RITCS en heeft een lange staat van dienst als freelancer op internationale podia en als projectleider.

In 2009 lag hij aan de basis van de vzw A Two Dogs Company, de artistiek-coördinerende kern rond kunstenaar Kris Verdonck. Hij was vijf jaar lang de gedelegeerd bestuurder en productiemanager van de organisatie. In 2015 werd hij directeur ad interim van Het Theater Festival van Vlaanderen, het jaarlijkse festival van Vlaamse podiumkunsten.

In juni 2016 studeerde hij af aan de Vlerick Business School met een Executive MBA. Hij is de laatste jaren betrokken bij het Kenniscentrum Podiumtechnieken van het RITCS en nog steeds zakelijk leider van Mophradat, voorheen bekend als The Young Arab Theatre Fund.

Hendrik De Smedt komt aan het hoofd van de drie theateropleidingen van het RITCS: de opleiding Drama-Regie (academische bachelor en master), de opleiding Drama-Acteren (academische bachelor en master) en de opleiding Podiumtechnieken (professionele bachelor). Samen bevolken deze opleidingen de Bottelarij, een industrieel pand dat diverse studio’s, klaslokalen en een grote opvoeringsruimte herbergt.

In 2015 ontving de drama-opleiding de Cultuurprijs Podiumkunsten van de Vlaamse Gemeenschap uit handen van Sven Gatz.

Enkele bekende recent afgestudeerden van de opleiding drama zijn Thomas Bellinck, Ruth Beeckmans, Dominique Van Malder, Joris Hessels, Kris Verdonck, Joost Vandecasteele, Marijs Boulonge en Barbara Claes.


Meer info

RITCS, Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound
School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel

Hendrik De Smedt

tel.: 02/411 42 87
e-mail: hendrik.de.smedt@ehb.be

 

Thema

Soort nieuwsbericht

Departement

Kenniscentrum

Deel dit artikel