U bent hier

Rachida El Garani wint VAF Wildcard Documentaire

Naar jaarlijkse traditie reikt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) begin december zijn Wildcards uit. Laureaat voor de  VAF Wildcard Documentaire is Rachida El Garani. 

'Into Darkness', is het eindwerk waarmee Rachida El Garani dit jaar afstudeerde aan het RITCS. Haar film, die ze opnam in Marokko, toont het verhaal van de 11-jarige Mohamed wiens grote droom het is om niet blind te worden zoals zijn 11 familieleden. Hoewel ze in grote armoede leven en door hun blindheid afgesloten zijn van de maatschappij, geeft de diepgelovige familie niet op en blijft ze geloven in een betere toekomst.

Zij was ook al genomineerd in Amsterdam voor de IDFA Competition for Student Documentary, het programma met de beste eindexamenproducties van de meest veelbelovende regisseurs. 

Met de Wildcardcompetitie gaat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) sinds 2005 proactief op zoek naar aanstormend filmtalent. In totaal worden zes premies uitgereikt, twee voor fictie en een voor animatie elk t.w.v. €60.000, twee voor documentaire t.w.v. €40.000 en tot slot ook een wildcard van €25.000 voor een experimenteel audiovisueel werk. Bovenop dat bedrag is er professionele begeleiding door een coach.

Meer info.

Thema

Departement

Deel dit artikel