U bent hier

Feestelijke opening academiejaar: schrijft u zich nu in!

Met het thema 'Duurzaamheid' opent de Erasmushogeschool Brussel op donderdag 29 september feestelijk het academiejaar 2016-2017. 
Inschrijven kan nog tot 23 september op www.ehb.be/opening.

De festiviteit begint om 11u in het Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, in 1000 Brussel.

Het Koninklijk Conservatorium Brussel en het RITCS stellen ditmaal het programma voor u samen.
(de lessen worden die dag geschorst vanaf 10.15u, zodat iedereen aanwezig kan zijn)

Programma

Gastheer Wouter Hessels (docent RITCS)

 • Retrouvailles (10’)
  Jelle Van Dooren en Simon Florin (KCB Percussie) zijn een percussieduo, gericht op theatrale muziek. Een heldere, ondubbelzinnige communicatie is heel belangrijk in een duurzame samenleving. Op een humoristische, vaak surrealistische manier worden verschillende sociale situaties weergegeven.
 • On Attend FT. Cro§in 'X (10’)
  Met een intrigerende ondertoon brengt Cro§in'X een nieuwe soundtrack voor 'On Attend', een beklijvende kortfilm van Dimitri Sterkens (RITCS Film) die de actuele vluchtelingenproblematiek conceptueel benadert. Met deze live-performance brengt Cro§in'X o.l.v. Annebelle Dewitte (KCB, Uitvoerende Muziek) een nieuwe muzikale interpretatie van het verhaal van het Afrikaanse meisje Camille, dat - in de zoektocht naar haar familie - verstrikt raakt in een niemandsland, tussen twee controleposten aan een grenscontrole. De interdisciplinaire samenwerking van Cro§in'X tussen jazz, klassiek, electronica, poëzie en beeld, die voortvloeide uit Annebelles eindexamen, versterkt Dimitri’s visie op de vluchtelingenproblematiek en vormt het verhaal om tot een ware multimediale vertelling.
 • Gesamtkunstwerk (10’)
  Petronella Van der Hallen (RITCS Film), Wanda Chmielinska (RITCS Montage), Ana Fernandez Pérez (KCB Gitaar) en twee dansers van PARTS. brengen een choreografie op de geluiden die ze opnamen in het woud van Bialowieza. Een lyrisch gedicht dat wordt  verfilmd en waarvan alle artistieke lijnen samenkomen in één performance.
 • Gastspreker Barbara Raes ('Beyond The Spoken', een 'werkplaats voor niet-erkend verlies') benadert het thema ‘Duurzaamheid’
 • Toespraak Luc Van de Velde, algemeen directeur EhB
 • Plechtige opening academiejaar door Bart De Schutter, voorzitter Raad van Toezicht EhB
 • Receptie (tot 15 u)
 • Brussel Brost, het stadsfeest voor de Brusselse studenten (vanaf 14 u)

De technische ondersteuning wordt gebracht door studenten podiumtechnieken RITCS. 

Thema

Departement

Deel dit artikel