Patrick Mullie geselecteerd voor EOS Publieksprijs Wetenschapscommunicatie 2015

Patrick Mullie, docent en onderzoeker voedingskunde bij de Erasmushogeschool Brussel, werd geselecteerd voor de jaarlijkse Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB). De uitreikingsceremonie gaat op 21 oktober 2015 door in het Brusselse Paleis der Academieën. Via Eos kan je stemmen voor de publieksfavoriet

Patrick Mullie is een man met een missie: de Belg een eerlijke en wetenschappelijke kijk op voeding geven. Zijn Onderscheiding Wetenschapscommunicatie van de KVAB krijgt hij dan ook niet voor één activiteit of project, maar voor verschillende kleine en grote activiteiten doorheen het hele jaar.  Hij stelt zich steevast op als voedingsvoorlichter en probeert de bevolking te informeren en sensibiliseren over gezonde voeding via televisie, radio en tal van geschreven publicaties in kranten en tijdschriften. Daarnaast had hij het voorbije jaar ook direct contact met tal van verschillende doelgroepen door deel te nemen aan verschillende gespreksavonden of populair wetenschappelijke events.

Hij verwoordt het zelf als volgt: "Nieuwsgierigheid en passie: twee woorden die goed samenvatten waarom ik in de wetenschap ging. De drang om te weten, om verder te gaan dan iemand anders, om geen dogma's aan te nemen, om zichzelf en anderen steeds kritisch te benaderen. De drang ook naar eerlijkheid naar het publiek toe. Je wordt wetenschapper de dag dat een leervak niet meer een verplichte opdracht is, maar een passie."

Ontdek de overige kandidaten uit Brussel op onze wetenschapsblog Wtnschp.be en breng je stem uit op Patrick Mullie via de EOS website!

Gepubliceerd op 25 augustus 2015

Departement