U bent hier

Pas afgestudeerde RITCS-student aan de slag bij MNM

Twee weken na zijn afstuderen vernam Laurens Luyten dat hij in de zomer aan de slag kon bij MNM. De radiozender wil namelijk jonge talenten laten proeven van het echte werk. In  Gazet Van Antwerpen vertelt Laurens hoe dat voelt: 

"Ik was woensdagavond voor het eerst op MNM te horen", vertelt Laurens. "Samen met enkele andere MNM-stemmen presenteer ik beurtelings het blok tussen 20u en middernacht. Ik wist nog maar een tweetal weken dat dit er zat aan te komen. Tuurlijk loop ik op wolkjes. Pas afgestudeerd aan het RITCS in Brussel, en als 23-jarige meteen aan de slag bij een VRT-zender. Wow!"

Is Laurens als jonge twintiger een fervent MNM-luisteraar? "Ik luister naar alle zenders. MNM, Stubru, Radio 1 of zelfs Klara en Radio
Minerva. Ik ben ook een ongelooflijke fan van jazz."

Is zo'n eerste keer een speciaal moment?

"Ik weet niet meer wat mijn eerste woorden waren", lacht Laurens. "Ik probeerde er immers niet bij stil te staan dat enkele honderdduizenden mensen me konden horen. Wij doen ook de techniek, en dat bezorgde me de meeste stress. Wat je zegt kan je zelf in de hand houden, maar een computer die op hol slaat niet."

Bron: Gva, 10/7/2015
 

Departement

Deel dit artikel