Oud-studenten Journalistiek scoren voor en tijdens het EK

Oud-student Journalistiek Mathieu Goedefroy mag voor Vlaanderens grootste krant Het Laatste Nieuwd naar het EK in Frankrijk. Zijn oud-docenten citeerden zijn facebookpost, waarin hij zijn droomtraject uit de doeken doet. Het kan maar inspirerend werken.

"Samen met vier eminente collega's zit ik straks vier volle weken in Frankrijk, recht in het spoor van de Rode Duivels. Elke wedstrijd vliegen we in het zog van Hazard, De Bruyne & co mee naar de verschillende speelsteden, tussendoor slaan we onze tenten op in het trainingskamp van de voetbalbond in Bordeaux. Zo gaat voor mij een droom in vervulling die ik koesterde vanaf de eerste dag dat ik journalistiek ging studeren. En dus is de tijd rijp voor een bescheiden dankwoordje:

• Dank aan HLN-Chef Sport Frank Depoorter om mij van 2012 tot nu onbetaalbare kansen te geven op de grootste sportredactie van het land: eerst als eindredacteur, nu als enige echte 'videoman'.
  • Dank aan Belga-hoofdredacteur Hans Vandendriessche om mij tussen 2009 en 2014 de ruimte te geven om mezelf te ontplooien op de sportredactie van Belga News Agency.
  • Dank aan VTM-chef Dirk Deferme om mij in 2011 aan boord van het televisieschip aan de Medialaan te hijsen en oneindig veel te laten bijleren op de redacties van Stadion en VTM Nieuws.
  • Dank aan TV Brussel-coryfeeën David Nassel & Dieter Vanthournout om mij jarenlang in de Brusselse sportwereld onder te dompelen.
  • Tussendoor ook dank aan Freddy Kempeneer en Bart Cop voor mijn (korte) passages bij Agentschap Persinfo en Het Nieuwsblad/Fan!

Alumna Sien Wynants, al weer een paar jaar Ketnet-wrapster, interviewt ondertussen Rode Duivels alsof het niet is.

Over succesvolle carrières gesproken!