Oud-student opent luxehotel in Leuven

Op 7 juni opent Tafelrond de deuren. Het historische gebouw uit de 15de eeuw op de Leuvense Grote Markt zal een designhotel, een wellness, een toprestaurant, vergaderzalen en zelfs een state-of-the-art opnamestudio herbergen. Tafelrond wordt zo de ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw: een unieke hotellocatie in een historisch kader met alle comfort en design. De dagelijkse leiding geeft Jan Callewaert, ondernemer en bezieler van Tafelrond, door aan oud-student Hotelmanagement Yannick Bouts en topchef Wouter Van der Vieren. Daarmee strikt hij niet de minsten. De opening van Tafelrond creëert een 30-tal jobs in de regio en geeft zo een nieuwe en positieve impuls aan het toerisme en de werkgelegenheid.

Het team

Met de ervaren tandem Bouts / Van der Vieren aan het roer, heeft Tafelrond alles in huis om de horeca-industrie zowel nationaal als internationaal te dynamiseren en te innoveren. Bouts, die zijn ervaring eerst opbouwde in hotels zoals Marriott, Holiday Inn & Crowne Plaza, later in de hotelgroep Flanders Hotel Holding (waaronder Auberge du Pêcheur, Hotel Serwir, Gosset Hotel, Charl’s en Diner Privé), neemt de rol van General Manager op zich. Topchef Van der Vieren leidt het restaurant. Hij verdiende zijn sporen de laatste jaren in zijn eigen zaak Clandestino, The Wy Brussels (Mercedes House) en als chefkok voor Piet Huysentruyt in Likoké in Frankrijk.

(bron tekst en foto: https://bebble.prezly.com/toptandem-aan-het-roer-van-tafelrond#)

Departement