Opleidingen Verpleegkunde en Toerisme slaan de handen in elkaar

Op donderdag 24 en vrijdag 25 maart vindt er een opleidingsoverschrijdend (en campusoverstijgend) initiatief plaats tussen tussen de bacheloropleidingen Toerisme en Verpleegkunde. Tijdens deze twee dagen zullen er telkens 40 tweedejaarsstudenten Toerisme een EHBO-cursus volgen op Campus Jette die gegeven wordt door deredejaarsstudenten Verpleegkunde. Concreet wordt er in de voormiddag gewerkt rond Basic Life Support (BLS) en volgt er in de namiddag een aanbod van 4 workshops. Elke workshop behandelt een topic binnen een EHBO-context en duurt ongeveer een uur. Via een rotatiesysteem wordt ervoor gezorgd dat alle studenten alle workshops doorlopen. De workshops worden zowel theoretisch als praktisch uitgewerkt door de studenten Verpleegkunde. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende workshops.

Workshop 1: Bewustzijnsstoornissen

Workshop 2: Ademhalingsstoornissen