Ook VVS pleit voor investeringen in hoger onderwijs

De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) ondersteunt de actie Wantwijzijnhetwaard van de Vlaamse Hogescholenraad, met de uitdrukkelijke boodschap dat elke student het recht heeft op kwaliteitsvol onderwijs.

“Speel niet met onze toekomst, het is ook die van u” was reeds in 2014 de boodschap van VVS. Naar aanleiding van de verhoogde inschrijvingsgelden namen de studenten het woord in een pleidooi tegen de onderfinanciering van het hoger onderwijs. Desondanks volgden de budgetten de groei van de studentenaantallen niet en werden aangekondigde investeringen in het hoger onderwijs om budgettaire redenen uitgesteld of geschrapt. Sinds 2014 heeft VVS de financiering zien slinken en de kwaliteit in het gedrang zien komen. Net als toen wil VVS opnieuw aan de alarmbel trekken en aandringen op investeringen in het hoger onderwijs om voor élke student kwaliteit te kunnen garanderen.

Vandaag staat het water onze instellingen aan de lippen, nu zij met minder middelen kwaliteitsvol onderwijs moeten voorzien voor meer studenten. VVS vraagt met aandrang om meer middelen vrij te maken voor het hoger onderwijslandschap, zowel voor hogescholen, universiteiten als CVO’s. We willen benadrukken dat een herverdeling of verschuiving van de middelen binnen het onderwijslandschap géén optie is. Kortom meer budget of minder kwaliteit zijn de mogelijkheden. Voor VVS is de keuze evident: investeren in de toekomst van ons allemaal #wantwijzijnhetwaard!

Departement