Ontdek de stad met de Brussel&ik-week van 23 tot 30 april

Zeven dagen lang toont Br(ik je de stad door de ogen van de student. Je bezoekt de Brusselse campussen (onze opendeurdag is zaterdag 25/4!) en krijgt de smaak te pakken van het kotleven tijdens de Open Kotdagen. Aan de hand van de beste eet-, drink- en feesttips van rasechte stadstudenten verken je de Brusselse studentenbuurten te voet of van op de fiets. Even uitblazen kan, met een koffietje in de lounge van Muntpunt alvorens je de nacht induikt om de RockRace finale, een Stoemp! concert of een echte studentenfuif mee te pikken. Studeren in Brussel? Begin met een week!

Fietstoers

Hoewel de stad uitstekend openbaar vervoer heeft, fietst zowat de helft van de Brusselse studenten. Niet onlogisch, want het is de snelste manier om te geraken waar je wil, wanneer je maar wil. Br(ik neemt je daarom mee op fietstour langs de campus, leuke studentenbuurtplekken en opengestelde studentenkoten. Zo snuif je meteen de sfeer op van het studentenleven in de stad. Noem het Brussel&ikWeek deluxe pakket. Schrijf je hieronder volledig gratis in voor één of meerdere van de tours.

Inschrijven op voorhand is aan te raden. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij.

Nog vragen over de fietstours? Mail naar brikbike@brik.be

Open Kotdagen

Je leert een stad pas echt kennen wanneer je er woont. Omdat je eerste eigen thuis in een nagelnieuwe stad vinden niet eenvoudig is, geeft Br(ik je alle tips mee die je nodig hebt voor de jacht op het ideale Brusselse kot. Dat doen we uiteraard op locatie zodat je de sfeer van een echt studentenhuis kan opsnuiven en je de eigenaar en buurt kan leren kennen. Op 25 april, 26 april en 9 mei staan de deuren van een aantal studentenhuizen wagenwijd open. Lees er hier alles over.

Het hele programma van de Brussel&ik week lees je op de webpagina's van Br(ik.

Bekijk hier de reportage van tvbussel

Departement